H ιστορία της 5χρονης Ελευθερίας: Ανάπηρη και εγκαταλελειμμένη από τους γονείς της

Σάββατο 19 Μαΐου 2012

StumpleUpon DiggIt! Del.icio.us Blinklist Yahoo Furl Technorati Simpy Spurl Reddit Google Twitter FaceBook

paidiklaiei1_835245661 Η ιστορία της μικρής Ελευθερίας που μετά από σοβαρό τροχαίο ατύχημα είχε μείνει «φυτό» βιώνοντας παράλληλα την εγκατάλειψη από τους φυσικούς της γονείς, είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο!
Το μόλις 5 ετών κοριτσάκι από τον Άγιο Νικόλαο, όπως σας είχαμε γράψει και παλιότερα, μετά από ένα σοβαρό τροχαίο ατύχημα είχε μείνει "φυτό" ζώντας με την υποστήριξη μηχανημάτων, μόνο κι εγκαταλελειμμένο από τους φυσικούς του γονείς, που στην ουσία το είχαν παρατήσει στην Κοινωνική Υπηρεσία του ΠΑΓΝΗ.
Οι μόνες που το νοιάζονται και το προσέχουν είναι οι νοσοκόμες και οι γιατροί της Κοινωνικής Υπηρεσίας.
Η γονική μέριμνα του παιδιού έχει γίνει αντικείμενο δικαστικής διαμάχης ανάμεσα στις κρατικές υπηρεσίες μέριμνας και τους γονείς του παιδιού, που παρ'ότι δεν το θέλουν στο σπίτι τους, διεκδικούν την επιμέλειά του.
Η προσωρινή απόφαση της Εισαγγελίας δίνει τη μέριμνα στο πρώην ΠΙΚΠΑ, που έχει φροντίσει για τα σχετικά και τα στοιχειώδη. Ένα μικρό δωματιάκι στην Πόμπια, απομονωμένο από τα υπόλοιπα παιδιά, για να μην τα ενοχλεί η 5χρονη Ελευθερία.
"Εμείς είμαστε έτοιμοι στο μέτρο του δυνατού" - λέει ο διευθυντής του Κέντρου Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία Ηρακλείου, Γιώργος Μαθιουδάκης, "παρ'ότι δεν έχουμε τις υποδομές, αφού η Εισαγγελία αποφάσισε έτσι, έστω και προσωρινά, πρέπει να ετοιμαστούμε γι'αυτό και διαμορφώσαμε το δωμάτιο, ενώ στις προθέσεις μας είναι άμεσα να προμηθευτούμε αναπνευστήρα και το μηχάνημα σίτισης".
Ωστόσο η υπόθεση δεν εκδικάστηκε. Οι γονείς ζήτησαν αναβολή και το πέτυχαν. Και η Εισαγγελία θα αποφασίσει αργότερα για την οριστική κατάληξη της μικρής Ελευθερίας.

http://www.madata.gr