Κοινωνικό Ιατρείο και Φαρμακείο για τους οικονομικά αδύναμους πολίτες

Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου 2012

StumpleUpon DiggIt! Del.icio.us Blinklist Yahoo Furl Technorati Simpy Spurl Reddit Google Twitter FaceBook

102

Από την 1η Φεβρουαρίου ξεκινά και επισήμως η λειτουργία του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής, στην Αθήνα, ενώ φάρμακα σε άπορους και ανασφάλιστους πολίτες θα παρέχει δωρεάν το Κοινωνικό Φαρμακείο, στο Εργατικό Κέντρο Χανίων.
Την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012, εγκαινιάστηκε από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, το πρώτο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής για ανασφάλιστους και οικονομικά αδύναμους πολίτες στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (
ΙΣΑ).
Στόχος της κοινής προσπάθειας του ΙΣΑ και της μη κυβερνητικής οργάνωσης «Αποστολή» είναι η ενημέρωση, η πρωτογενής και δευτερογενής πρόληψη, η συμβουλευτική ιατρική και η πρωτοβάθμια περίθαλψη.
Το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής, λειτουργεί καθημερινά στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (Σεβαστουπόλεως 113), στον 3ο όροφο, από τις 09:00 π.μ. έως και τις 13:00 μ.μ. (τηλ. 210 3847374, e-mail: ikapostolis@isathens.gr).
Στο Ιατρείο, κατόπιν ραντεβού, θα γίνεται εξέταση των ασθενών από εθελοντές γιατρούς 10 βασικών ειδικοτήτων, χορήγηση φαρμάκων και παραπομπή για εργαστηριακές εξετάσεις σε Ιατρεία και Ιατρικά Κέντρα εθελοντών ιατρών του ΙΣΑ, καθώς και εμβολιασμός παιδιών, ευπαθών ομάδων και ηλικιωμένων.
Κοινωνικό Φαρμακείο στα Χανιά
Το Κοινωνικό Φαρμακείο (Εργατικό Κέντρο Χανίων, επί της οδού Μάρκου Μπότσαρη) είναι μια πρωτοβουλία του Ιατρικού και Φαρμακευτικού Συλλόγου της πόλης, ενώ το Εργατικό Κέντρο της πόλης ανταποκρίθηκε στο αίτημα των δύο συλλόγων για τη διάθεση του χώρου που θα φιλοξενεί το φαρμακείο.
Τα φάρμακα θα διατίθενται μόνο με ιατρική συνταγή και το φαρμακευτικό υλικό συγκεντρώνεται από προσφορές πολιτών, οι οποίοι δίνουν φάρμακα που δεν χρειάζονται οι ίδιοι, ενώ κάποια απαραίτητα φάρμακα αγοράζονται με χρήματα που προσφέρονται στο κοινωνικό φαρμακείο από ιδιώτες και φορείς.
Όπως επισημαίνουν οι εμπνευστές αυτής της πρωτοβουλίας, το φαρμακείο ιδρύθηκε από την αναγκαιότητα στη σημερινή δύσκολη συγκυρία να υπάρξει αλληλεγγύη και να στηριχθούν ιδιαίτερα οι ομάδες που πλήττονται από την οικονομική κρίση.
Το κοινωνικό φαρμακείο θα είναι ανοιχτό, κάθε Τρίτη και Πέμπτη από τις 10:30 π.μ. έως τις 12:30 μ.μ. και κάθε Δευτέρα και Τετάρτη από τις 18:00 μ.μ. μέχρι τις 20:00 μ.μ.

health.in.gr