Χειροπέδες σε διάσημο σκηνοθέτη που αποπλανούσε ανήλικα

Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

StumpleUpon DiggIt! Del.icio.us Blinklist Yahoo Furl Technorati Simpy Spurl Reddit Google Twitter FaceBook

kakopoiisiagori_476678323 

Σοκ στον καλλιτεχνικό χώρο και στους κοσμικούς κύκλους της Αθήνας. Διάσημος σκηνοθέτης συνελήφθη από τις διωκτικές αρχές καθώς αποπλανούσε ανήλικα αγόρια, τα οποία «ψάρευε» μέσω Διαδικτύου.
Η είδηση έσκασε σαν βόμβα. Αρκετοί από τους συνεργάτες του δεν πίστευαν τα όσα άκουγαν, ενώ κάποιοι άλλοι έσπευσαν να του τηλεφωνήσουν προκειμένου να επιβεβαιώσουν τα όσα κυκλοφορούσαν στα πηγαδάκια του Κολωνακίου. Κανείς τους αρχικά δεν πίστεψε ότι ο γνωστός σκηνοθέτης, ο οποίος κατά διαστήματα είχε αναλάβει τη σκηνοθεσία θεατρικών παραστάσεων που είχαν τεράστια απήχηση στο αθηναϊκό κοινό όπως και τηλεοπτικών σίριαλ που σημείωσαν μεγάλη επιτυχία, συνελήφθη για αποπλάνηση ανηλίκων.
Διαψεύστηκαν όμως λίγο αργότερα από την επίσημη ανακοίνωση της ΓΑΔΑ. Ανδρες της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, που εισέβαλαν στο σπίτι του σκηνοθέτη, εντόπισαν βιντεοσκοπημένο υλικό σεξουαλικού περιεχομένου όπου πρωταγωνιστούσε ο ίδιος μαζί με τέσσερα ανήλικα αγόρια τα οποία είχε καταφέρει να ρίξει στα δίχτυα του έπειτα από επικοινωνία που είχε μαζί τους σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης. Παράλληλα βρήκαν και κατέσχεσαν μεγάλο αριθμό ηλεκτρονικών αρχείων παιδικής πορνογραφίας. Ετσι, οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. του φόρεσαν χειροπέδες και σχημάτισαν εναντίον του δικογραφία.
Η μεγάλη έρευνα της Υπηρεσίας Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ξεκίνησε από μία γυναίκα εισαγγελέα που εποπτεύει ίδρυμα για ορφανά παιδιά στο λεκανοπέδιο της Αττικής. Η εισαγγελική λειτουργός κατάλαβε πως κάτι δεν πάει καλά με ορισμένα παιδιά του ιδρύματος, τα οποία είχαν περίεργες επαφές και συνομιλίες σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης με άγνωστο άτομο. Ετσι, αμέσως ειδοποίησε τον προϊστάμενο του Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Μανώλη Σφακιανάκη.
Χωρίς καμιά καθυστέρηση οι αστυνομικοί της συγκεκριμένης υπηρεσίας,, η οποία έχει αναδειχτεί σε Νο 1 διώκτη των παιδόφιλων σε όλη την Ελλάδα, ξεκίνησαν τις έρευνες. Σύμφωνα με άριστα διαστρωμένες πληροφορίες της «Espresso», οι έμπειροι αστυνομικοί του Ηλεκτρονικού Εγκλήματος δημιούργησαν προφίλ-παγίδα στο Facebook, εμφανιζόμενοι ως ανήλικοι που φιλοξενούνται στο συγκεκριμένο ίδρυμα.
Το «ψάρι» τσίμπησε το δόλωμα και αμέσως έστειλε αίτημα φιλίας στον «ανήλικο νεαρό» που υποτίθεται πως φιλοξενούνταν στο ίδρυμα. Με τον τρόπο αυτό οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν τις επαφές που είχε ο γνωστός σκηνοθέτης με αγόρια ηλικίας 15 έως και 18 ετών. Μάλιστα, σύμφωνα με τις πληροφορίες της «Espresso», στις συνομιλίες που είχαν οι αστυνομικοί του Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με τον γνωστό σκηνοθέτη και τις οποίες έχουν καταγράψει, ο συλληφθείς υπόσχονταν στο «ανήλικο αγόρι», με το οποίο νόμιζε πως συνομιλούσε, πολλά δώρα, χρήματα, αλλά και σίγουρη σταδιοδρομία στο θέατρο και την τηλεόραση αρκεί να δέχονταν τις σεξουαλικές του προτάσεις.
Ο αστυνομικός που χειριζόταν το ψεύτικο προφίλ στο Facebook δέχτηκε την πρόταση του σκηνοθέτη, με αποτέλεσμα ο συγκεκριμένος άνθρωπος να συλληφθεί μέσα στο ίδιο του το σπίτι στα βόρεια προάστια και μάλιστα στα όρια του αυτοφώρου.
- Οπως αναφέρεται επίσημα στο δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Υπηρεσία Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τη σύλληψη του γνωστού σκηνοθέτη, εκτός όλων των άλλων στο σπίτι του βρέθηκε και κατασχέθηκε οπτικοακουστικό υλικό και κυρίως βιντεοκασέτες «… που είχαν αναπαραχθεί από τον συλληφθέντα και περιέχουν ερωτικές συνευρέσεις του με νεαρά άτομα. Το υλικό αυτό θα διερευνηθεί περαιτέρω, προκειμένου να εξακριβωθούν τα στοιχεία των νεαρών ατόμων, καθώς είναι στα όρια της ανηλικότητας».
Σύμφωνα με άριστα διασταυρωμένες πληροφορίες της «Espresso», σε ένα από τα βίντεο, που είχε τραβήξει ο ίδιος ο σκηνοθέτης, εμφανίζεται μαζί με άλλα τέσσερα νεαρά άτομα, τα οποία εκτιμάται ότι δεν είναι παραπάνω από 18 χρόνων σε ερωτικές σκηνές. Επίσης, στο διαμέρισμά του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πολλά αρχεία παιδικής πορνογραφίας, τρεις σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικού υπολογιστή, δύο κάρτες αποθήκευσης δεδομένων, τρεις κασέτες βιντεοκάμερας και μια συσκευή κινητού τηλεφώνου.

madata.gr