Γονείς παιδιών με καρδιοπάθεια απαντούν στον υπουργό Υγείας για την υπόθεση του «Αγία Σοφία»

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

StumpleUpon DiggIt! Del.icio.us Blinklist Yahoo Furl Technorati Simpy Spurl Reddit Google Twitter FaceBook

068 

Για πόλεμο λάσπης εις βάρος των δύο καρδιοχειρουργών του Παίδων «Αγία Σοφία» κάνουν λόγο 130 γονείς παιδιών με καρδιοπάθεια, οι οποίοι υπογράφουν επιστολή-απάντηση στον υπουργό Υγείας. «Η αναστολή άσκησης των καθηκόντων και η παραπομπή αυτών των δύο επιστημόνων στο πειθαρχικό συμβούλιο, είναι ο επίλογος των πολύμηνων δόλιων μεθοδεύσεων της απαξίωσης και τελικά του κλεισίματος αυτού του κέντρου» αναφέρουν.
Οι υπογράφοντες την επιστολή μιλούν για δημιούργία εντυπώσεων από την αβασάνιστη υιοθέτηση εκ μέρους των ΜΜΕ, των ισχυρισμών του υπουργού Υγείας και της διοίκησης.
«Θίγουν όχι μόνο την τιμή και την υπόληψη των αδίκως διωκομένων, αλλά και όλους εμάς, που από τη δυσχερή θέση του γονέα παιδιών με καρδιοπάθεια, βιώσαμε την αλήθεια.
»Την αλήθεια, η οποία μέχρι τώρα έκτισε και λειτουργούσε αυτό το κέντρο, την αλήθεια που έσωσε εκατοντάδες καρδιοπαθή παιδάκια μη προνομιούχων.
» Μας θίγουν επί της ουσίας αυτά τα ψεύδη, διότι αποτελούν την χαριστική βολή στην ελπίδα που μας χάρισε η ανιδιοτελής προσφορά και ιατρική ικανότητα αυτών των δύο γιατρών, τους οποίους κάποιοι αποφάσισαν να εξοντώσουν, για τους δικούς τους σίγουρα λόγους.»
Στην ίδια επιστολή παρατίθεται το ιστορικό των γεγονότων από το 2010, καθώς και όλες οι δηλώσεις των αρμοδίων.
«Ολοι οι γονείς, καταθέτουμε πως η μόνη απόκλιση των γιατρών μας από τη 'δεοντολογία', είναι ότι την υπερβαίνουν, κάνοντας πολλά παραπάνω από αυτά που απαιτεί ο 'τύπος και το 'ωράριο'.
» Σπανίως έχουμε συναντήσει ανθρώπους με τέτοιο ήθος και ευσυνειδησία. Όχι απλώς τιμούν τον όρκο του Ιπποκράτη, αλλά γίνονται και παράδειγμα ανθρωπιάς για όλους μας. Εξαίρετοι παιδοκαρδιοχειρουργοί και εξαίρετοι άνθρωποι. Αυτή είναι η κοινή μας εμπειρία. Ικανότατοι στο επάγγελμά τους, με ενδιαφέρον διαρκές και ειλικρινές, που φτάνει μέχρι θυσίας για τα παιδιά μας.
» Όχι μόνο δεν επιδεικνύουν συμπεριφορές 'που θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές μικρών παιδιών, και δημιουργούν και ανασφάλειες σε όλους τους γονείς', όπως άδικα αναφέρετε, αλλά η παρουσία τους είναι ιδιαίτερα σημαντική για μας και δεν εμπιστευόμαστε άλλους για τα παιδιά μας. Ουδέποτε δε, θέλησαν να εκμεταλλευθούν τη σπάνια ειδικότητά τους. Παραμένουν αδιάφθοροι, χωρίς να χρηματίζονται.
» Αυτοί είναι οι γιατροί που θέλετε να απολύσετε και που ως 'επίορκοι', αφήνετε να διασύρονται στα μάτια του κόσμου. Ποτέ δεν θα έθεταν προσωπικές ή επαγγελματικές διαφωνίες εις βάρος παιδιών, τα οποία με αυτοθυσία υπηρετούν.»
Οι γονείς καλούν τον υπουργό να αποκαταστήσει την αλήθεια και να επαναφέρει τους γιατρούς στη θέση τους.
«Αν κάπου θέλετε να καταλογίσετε ευθύνες, αναζητήστε τις αλλού. Ίσως εκεί από όπου προήλθαν» καταλήγουν.
Σχολιάζοντας την επιστολή των 130 γονέων, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) Δημήτρης Βαρνάβας τόνισε ότι αποτελεί κόλαφο για τον υπουργό Υγείας.
«Οι γονείς αναφέρονται στον κ. Λοβέρδο ευθέως και στοχευμένα και του καταλογίζουν πλήρη ασυνέπεια λόγων και έργων. Ίσως αγνοούν οι ταλαίπωροι γονείς ότι όλα αυτά δεν αποτελούν για τον κ. Λοβέρδο παρεκκλίνουσα συμπεριφορά. Αποτελούν πάγια πρακτική. Τον τελευταίο καιρό μάλιστα, όσο διαπιστώνει ότι παράγει μηδενικό πολιτικό έργο, τόσο επενδύει στο έργο διασυρμού των γιατρών, είτε με γενικές αναφορές, είτε στοχοποιώντας συγκεκριμένους ανθρώπους.»

Newsroom ΔΟΛ