«Φύγαμε για διακοπές!» - Συμβουλές για γονείς που ταξιδεύουν με τα παιδιά τους

Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

StumpleUpon DiggIt! Del.icio.us Blinklist Yahoo Furl Technorati Simpy Spurl Reddit Google Twitter FaceBook

summerGirl Συμβουλές για γονείς που ταξιδεύουν με τα παιδιά τους--
Για πολλούς γονείς η ιδέα ενός ταξιδιού με τα μικρά τους, προκαλεί άγχος. «Πως θα αντιδράσουν τα παιδιά κατά την διάρκεια ενός μεγάλου ταξιδιού με πλοίο, τρένο ή αεροπλάνο;» , «Θα μπορέσουμε να οργανωθούμε εγκαίρως;» είναι μερικοί από τους προβληματισμούς που γυρίζουν συνεχώς στο μυαλό των μαμάδων και των μπαμπάδων. Ευτυχώς, τα πράγματα δεν είναι τόσο τραγικά ή απαγορευτικά. Μάλιστα, εάν τα παιδιά μπουν από νωρίς σε αυτήν την διαδικασία που λέγεται «ταξίδι», τόσο πιο γρήγορα θα μάθουν πώς να συμπεριφέρονται και να λειτουργούν ανάλογα. Να, λοιπόν, μερικές χρήσιμες συμβουλές για χαλαρές οικογενειακές διακοπές.
Ο Χρόνος
Θα πρέπει να δώσετε στον εαυτό σας διπλάσιο χρόνο από όσο χρειαζόσασταν όταν δεν είχατε παιδιά, για να φτάσετε στο αεροδρόμιο ή τον σταθμό. Έτσι, δεν θα έχετε άγχος για το αν θα προλάβετε να φτάσετε εγκαίρως και τα παιδιά θα έχουν πολλά νέα πράγματα να παρατηρήσουν και θα είναι απασχολημένα.
Εάν το ταξίδι γίνει οδικώς, τότε υπολογίστε να υπάρχει αρκετός χρόνος για στάσεις. Αρκετά παιδιά γίνονται ανήσυχα στα ταξίδια με αυτοκίνητο και χρειάζονται να βγουν έξω για να ξεπιαστούν. Επίσης, θα πρέπει να λάβετε υπόψη και τις συνήθειες των παιδιών σας. Εάν, για παράδειγμα, το παιδί σας συνήθως κοιμάται το μεσημέρι, τότε ξεκινήστε την οδήγηση το απόγευμα.
Ευχάριστη απασχόληση
Με ποικίλες νέες δραστηριότητες μπορείτε να βοηθήσετε τα παιδιά να μείνουν απασχολημένα. Μπορείτε να τυλίξετε ως δωράκια διάφορα βιβλία και μικρά παιχνίδια –που μπορείτε εύκολα να πάρετε μαζί σας- και να τα βάλετε σε μια καινούργια σακούλα. Τα παιδιά θα χαρούν πολύ όταν βρουν καινούργια πράγματα για να απασχοληθούν.
Ελεύθερα χέρια
Αν ταξιδεύετε με δημόσια μέσα μεταφοράς, όπως αεροπλάνο, τρένο ή λεωφορείο, φροντίστε να έχετε τα χέρια σας ελεύθερα χρησιμοποιώντας σακίδια πλάτης. Είναι εξαιρετικά βολικό να ελαχιστοποιήσετε τις αποσκευές σας, διότι με αυτόν τον τρόπο δεν θα είστε παραφορτωμένοι όταν τα μικρό σας θα χρειάζεται την βοήθειά σας. Πολλές αεροπορικές εταιρείες επιτρέπουν στους γονείς να κρατούν τα καροτσάκια μέχρι την στιγμή της επιβίβασης.
Άνεση
Τα άνετα και απλά ρούχα σαφώς και είναι τα καταλληλότερα για ταξίδια. Τα παιδιά έχουν την τάση να κοιμούνται καλύτερα με μαλακά και απλά ρούχα που δεν θα πειράξει αν λερωθούν. Είναι μια καλή συμβουλή και για τους ίδιους τους γονείς. Αν το παιδί λερώνει συχνά γύρω του όταν τρώει, φροντίστε να έχετε μαζί σας ένα επιπλέον ρούχο, ειδικά όταν έχετε μπροστά σας μακρύ ταξίδι. Τα βρεγμένα ρούχα προκαλούν εκνευρισμό.
Προμήθειες
Τα συχνά τσιμπολογήματα μπορεί να είναι μια θαυμάσια απασχόληση για τα μικρά παιδιά που βαριούνται. Έτσι, λοιπόν, καλό είναι να έχετε πρόχειρα στην τσάντα σας μερικά υγιεινά σνακ, όπως κομμένα φρούτα, κριτσίνια ή ζυμαρικά. Επίσης, να έχετε μαζί σας νερό, καθώς θα βοηθήσει να αποφύγετε την αφυδάτωση.
Να θυμάστε μόνο, πως κατά τον έλεγχο των χειραποσκευών στο αεροδρόμιο, δεν επιτρέπετε να μεταφέρετε υγρά. Μπορείτε, ωστόσο, να τα προμηθευτείτε εντός του αεροπλάνου.
Βοήθεια
Αρκετά ξενοδοχεία μπορούν να σας βοηθήσουν να περάσετε ακόμα πιο άνετα τις οικογενειακές σας διακοπές, προσφέροντας έξτρα παροχές, όπως αλλαξιέρες, κούνιες, καρεκλάκια ή ακόμα και babysitters. Εάν επιλέξετε ενοικιαζόμενα δωμάτια καλό είναι να έχουν ψυγείο και μια εξοπλισμένη κουζίνα, έτσι ώστε να μπορείτε να ετοιμάσετε ένα γρήγορο γεύμα για τα παιδιά ή να ζεστάνετε το γάλα τους το βράδυ.
beach_toy
ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!

http://www.mamababa.gr