Εξάρθρωση σπείρας που δολοφονούσε και λήστευε ηλικιωμένους

Παρασκευή, 29 Ιουλίου 2011

StumpleUpon DiggIt! Del.icio.us Blinklist Yahoo Furl Technorati Simpy Spurl Reddit Google Twitter FaceBook

Image.ashxΜεγάλη εγκληματική οργάνωση η οποία κατηγορείται για τέσσερις ανθρωποκτονίες και 30 ληστείες σε ηλικιωμένους εξαρθρώθηκε σε Λάρισα και Βόλο.
Όπως ανέφερε σχετικά ο Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Θεσσαλίας, υποστράτηγος Βασίλης Χαλάτσης, στο πλαίσιο ανακοινώσεων που έγιναν σήμερα για το θέμα, πρόκειται για τη μεγαλύτερη σπείρα κακοποιών που έχει εξαρθρωθεί στην ευρύτερη περιοχή.
Οι κακοποιοί επέλεγαν ηλικιωμένα και ανήμπορα άτομα που δεν μπορούσαν να τους αντισταθούν. Συνολικά, έχει σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος 14 ατόμων. Έχουν συλληφθεί τα 11 και εξ αυτών τα 6 έχουν ήδη προφυλακιστεί.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τα μέλη της οργάνωσης κατηγορούνται ότι τέλεσαν στην περιοχή της Μαγνησίας τέσσερις ανθρωποκτονίες, 15 ληστείες και μια κλοπή και στην περιοχή της Λάρισας 15 ληστείες και 4 κλοπές, ενώ ερευνάται η εμπλοκή τους και σε άλλες περιπτώσεις ανθρωποκτονιών, ληστειών, διαρρήξεων και κλοπών.
Ως «εγκέφαλος» εμφανίζεται 25χρονος Αλβανός, ο οποίος ζούσε στη Λάρισα μαζί με μια Ελληνίδα, ενώ η σπείρα απαρτιζόταν από Αλβανούς, Ρουμάνους και Έλληνες.
Σε μια περίπτωση ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου ηλικιωμένη γυναίκα, που έπασχε από Αλτσχάιμερ και δεν μπορούσε να αντιληφθεί τι της έλεγαν, ενώ σε άλλη περίπτωση αφαίρεσαν την τεχνίτη οδοντοστοιχία ηλικιωμένης, προκειμένου να βγάλουν από αυτή τα χρυσά δόντια που έφερε.
Και στις τέσσερις περιπτώσεις των θανάτων ηλικιωμένων στην περιοχή του Βόλου, οι δράστες φίμωσαν τα θύματά τους με αυτοκόλλητη ταινία, τους έδεσαν χέρια και πόδια και τους χτύπησαν αλύπητα, με αποτέλεσμα να μην αντέξουν και να ξεψυχήσουν.
Μεταξύ άλλων, οι αστυνομικοί κατέσχεσαν τέσσερα πιστόλια, ψεύτικα όπλα, ρόπαλα, ξιφίδια και μαχαίρια, κουκούλες και διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία.
Από τις έρευνες στο Βόλο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 27.730 ευρώ σε μετρητά, δύο γραμμάτια προθεσμιακών καταθέσεων αξίας 640.000 ευρώ και χρυσαφικά αξίας 160.000 ευρώ.
Από τις έρευνες στη Λάρισα κατασχέθηκαν 16.550 ευρώ σε μετρητά, χρυσαφικά και κοσμήματα αξίας 400.000 ευρώ, ηλεκτρικές συσκευές και ρούχα αξίας 30.000 ευρώ.