Καλλυντικά: Μακιγιάζ για το καλοκαίρι

Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

StumpleUpon DiggIt! Del.icio.us Blinklist Yahoo Furl Technorati Simpy Spurl Reddit Google Twitter FaceBook

ΟΜΟΡΦΙΑ

Το καλοκαίρι το μακιγιάζ επιβάλλεται να είναι φωτεινό και ανάλαφρο. Αποφύγετε λοιπόν τους σκούρους τόνους σε αϊλάινερ, μέικ απ  και κραγιόν. Με τη ζέστη και τον ιδρώτα σίγουρα δεν θα έχετε καλό αποτέλεσμα. Προτιμήστε τις χρωματιστές κρέμες για το πρόσωπο, με δείκτη προστασίας από την ηλιακή ακτινοβολία και τα απαλά, φυσικά χρώματα για μάτια και χείλη. Οι πιο τολμηρές μπορείτε να παίξετε με τα χρώματα του καλοκαιριού αφήνοντάς τα να φιλήσουν τα χείλη σας, να κρυφτούν πίσω από τα μάτια σας, να δώσουν ηλιοκαμένη ζωντάνια στα μάγουλα σας.

Οι τάσεις του καλοκαιρινού μακιγιάζ των ματιών επιβάλλουν χρώμα! Προμηθευτείτε με έντονα χρώματα, πράσινο, τιρκουάζ, λευκό, μωβ και κοραλί. Απαραίτητη συμβουλή για το καθημερινό σας μακιγιάζ: να βάζετε λευκό μολύβι στο εσωτερικό στο κάτω μέρος του ματιού, προκειμένου φαίνονται τα μάτια σας μεγαλύτερα και πιο φωτεινά. Εναλλακτικά, μπορείτε να βάλετε και λευκή σκιά, ακριβώς κάτω από τα μάτια σας, για να δώσετε πάλι λάμψη, αλλά και για να καλύψετε τυχόν σημάδια κούρασης.

Γύρω από τα μάτια σας, απλώστε με απαλές κινήσεις σκιά σε απαλό κρεμ και δώστε ένταση με πορτοκαλί, ιριδίζουσες αποχρώσεις, οι οποίες θα αναδείξουν το μαύρισμα μας. Δώστε δύναμη στο βλέμμα σας, περνώντας τα βλέφαρα με μαύρη μάσκαρα.

Επίσης, πολύ ωραία επιλογή για το καλοκαίρι είναι το έντονο τιρκουάζ και το πράσινο, που ξεφεύγει από το καθιερωμένο μαύρο και κάνει τη διαφορά. Ακόμη και να μην επιλέξετε να βάλετε σκιά, το μολύβι σε έντονο χρώμα είναι αρκετό από μόνο του για να αναδείξει τα μάτια σας. Στο κάτω μέρος των ματιών στο εσωτερικό μέρος και στο εσωτερικό του βλεφάρου βάζετε μολύβι και στη συνέχεια, για πιο έντονο αποτέλεσμα τραβάτε μια λεπτή γραμμή και στην εξωτερική πλευρά του βλεφάρου σας.

Αυτή την εποχή, καλό είναι να μην το παρακάνετε με την πούδρα, καθώς η υπερβολική ποσότητα μειώνει την φυσικότητα του τελικού αποτελέσματος. Με γρήγορες κινήσεις του πινέλου περάστε μόνο τις περιοχές που χρειάζονται πραγματικά κάλυψη και μείωση της λιπαρότητας. Για να βάλετε ρουζ, χαμογελάστε μπροστά στο καθρέφτη, για να εντοπίσετε τα μήλα και απλώστε με το πινέλο την κατάλληλη ποσότητα με κατεύθυνση προς τα μάτια. Έτσι δίνετε λάμψη σε όλο το πρόσωπο.

Απλώστε στα μάγουλα ένα ρουζ σε μπρονζέ ή τριανταφυλλί χρώμα για να αποκτήσετε αμέσως μια υγιή, νεανική όψη. Τις πολύ ζεστές μέρες, προτιμήστε το ρουζ σε κρεμώδη μορφή που διατηρείται περισσότερο. Περάστε απαλά το πινέλο στο μέτωπο, τη μύτη και το πηγούνι για να δείξετε ελαφρά ηλιοκαμένη.

Στα χείλη βάλτε ένα κραγιόν σε απαλό ροζ ή ουδέτερο χρώμα και περάστε από πάνω ένα διάφανο λιπ-γκλός, με δείκτη προστασίας. Για λαμπερά χείλη, περάστε μια στρώση ανοιχτόχρωμο κραγιόν, ταμπονάρετε τα χείλη σας με ένα χαρτομάντιλο και περάστε μια δεύτερη στρώση κραγιόν. Ολοκληρώστε με διάφανο λιπ-γκλός. Αν έχετε μαυρίσει, μπορείτε να τολμήσετε ένα κραγιόν σε πορτοκαλί τόνους. Αν δεν μπορείτε να αποχωριστείτε τις έντονες αποχρώσεις στα χείλη, τουλάχιστον χρησιμοποιήστε λιπ-γκλός στα χρώματα που προτιμάτε. Είναι πιο πρακτικό και δίνει καλύτερα αποτελέσματα στις υψηλές θερμοκρασίες.

http://www.noikokyra.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=811