ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Επικίνδυνα σκευάσματα

Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

StumpleUpon DiggIt! Del.icio.us Blinklist Yahoo Furl Technorati Simpy Spurl Reddit Google Twitter FaceBook

1252Σειρά προϊόντων για την ενίσχυση της σεξουαλικής δραστηριότητας και για την απώλεια βάρους, κυκλοφορούν χωρίς κανέναν έλεγχο στο διαδίκτυο και στην Ελληνική αγορά. Δείτε ποια από αυτά μπορούν να προκαλέσουν σοβαρές παρενέργειες

Λιποδιαλυτικά σκευάσματα και φυτικά προϊόντα για την ενίσχυση της σεξουαλικής δραστηριότητας, τα οποία είναι νοθευμένα με παράγωγα των ουσιών sildenafil και sibutramine, κυκλοφορούν μέσω διαδικτύου πιθανώς και στην Ελλάδα χωρίς να είναι γνωστοποιημένα στον ΕΟΦ.

Πρόκειται για το προϊόν FAT BURNER No.1, το οποίο προωθείται ως φυτικό προϊόν που προορίζεται για την απώλεια βάρους και είναι νοθευμένο με παράγωγα των ουσιών sildenafil και sibutramine, και το DURAZEST, που προωθείται ως φυτικό προϊόν για την ενίσχυση της ανδρικής σεξουαλικής δραστηριότητας, είναι νοθευμένο με ουσία ανάλογη της sildenafil.

Η δραστική ουσία sildenafil , αναφέρει ανακοίνωση του ΕΟΦ, περιέχεται σε συνταγογραφούμενα φάρμακα που προορίζονται για την αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας και μπορεί να προκαλέσει σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες εάν ληφθεί ανεξέλεγκτα, χωρίς να έχει συνταγογραφηθεί από γιατρό. Η δραστική ουσία sibitramine έχει αποσυρθεί από τις ευρωπαϊκές χώρες, λόγω αρνητικού προφίλ ασφάλειας.

Επίσης τα προϊόντα POWER Tabs, POWER Strips και DESIRE των παραγωγών οίκων HERBAMAX και NORMAX, τα οποία διακινούνται πιθανώς και στην Ελλάδα μέσω διαδικτύου, είναι πιθανόν να προκαλούν την εμφάνιση ανεπιθύμητων ενεργειών, όπως δυσκολία στην αναπνοή και διόγκωση στην περιοχή του λαιμού.

Τα συγκεκριμένα προϊόντα προωθούνται ως φυτικά προϊόντα που προορίζονται για την ενίσχυση της σεξουαλικής δραστηριότητας.

Εφιστάται η προσοχή των καταναλωτών, ώστε σε περίπτωση που έρθουν στην κατοχή τους προϊόντα με τα ανωτέρω χαρακτηριστικά, να μην τα χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ.

"Η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από μη εγκεκριμένες πηγές, όπως είναι το διαδίκτυο, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή", επισημαίνει ο ΕΟΦ.

news247.gr