Μ’ αγαπάει το παιδί μου;

Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2010

StumpleUpon DiggIt! Del.icio.us Blinklist Yahoo Furl Technorati Simpy Spurl Reddit Google Twitter FaceBook

Ο δεσμός ανάμεσα σε σας και το παιδί σας θα μεγαλώνει καθώς θα μεγαλώνει κι αυτό. Η αγάπη αναπτύσσεται με τον καιρό και για σας και για το μωρό σας.

Όταν είναι νεογέννητο…καρφώνει τα μάτια του στα δικά σας προσπαθεί πραγματικά να απομνημονεύσει το πρόσωπό σας. Δεν καταλαβαίνει τίποτα άλλο από τον κόσμο, αλλά ξέρει ότι είστε σημαντική. Το μωρό σας ανησυχεί για σας όταν δεν σας βλέπει κάπου γύρω του. Συμπληρώνοντας τους οκτώ με δώδεκα μήνες, αρχίζει να συνοφρυώνεται όταν βγαίνετε από το δωμάτιο και χαμογελά όταν γυρνάτε. Το μικρό σας έχει ξεσπάσματα οργής. Αυτές οι φωνές δεν σημαίνουν ότι έπαψε να σας αγαπά. Δεν θα ήταν τόσο πληγωμένο και θυμωμένο αν δεν σας εμπιστευόταν τόσο πολύ.

Το μικρό σας έρχεται σε σας για βοήθεια όταν πέφτει και χτυπάει ή νιώθει λυπημένο. Τα παιδιά αυτής της ηλικίας δεν καταλαβαίνουν καλά την έννοια του «αγαπώ» αλλά οι πράξεις τους μιλούν περισσότερο από τα λόγια τους. Το παιδί σας, νήπιο πια, σας δίνει ένα λουλούδι από τον κήπο, μια ζωγραφιστή καρδιά, μια ωραία πέτρα ή κάποιο άλλο δώρο. Το παιδί σας θέλει την επιδοκιμασία σας. Θα αρχίσει τώρα να συνεργάζεται περισσότερο στο σπίτι και θα ψάχνει για ευκαιρίες να σας εντυπωσιάσει. Το παιδί σας πάει σχολείο και σας εμπιστεύεται τα μυστικά του, το πρώτο του αίσθημα ή την πιο δύσκολη στιγμή του. Είστε ακόμη η έμπιστή του, κι ας αποφεύγει τις αγκαλιές σας δημόσια. Όταν φροντίζετε το παιδί σας οικοδομείτε θεμέλια εμπιστοσύνης και αγάπης που θα κρατήσουν για μια ζωή.

Πηγή