Η 18μηνη Βούλα θέλει τη βοήθεια μας για να δει το φως του κόσμου

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2010

StumpleUpon DiggIt! Del.icio.us Blinklist Yahoo Furl Technorati Simpy Spurl Reddit Google Twitter FaceBook

Η Παρασκευή-Εφραιμία Θεοδώρου είναι ένα αγγελούδι που γεννήθηκε με σοβαρό πρόβλημα και στα δύο της ματάκια. Οι γονείς της έχουν άλλα δυο παιδιά, τον Παρασκευά και την Παναγιώτα, 10 και 6 χρονών αντίστοιχα. Εϊναι άνθρωποι της βιοπάλης και δε μπορούν να ανταποκριθούν στα έξοδα της (δεύτερης) εγχείρησης στην Αμερική που κάνει τη μικρή Βούλα να δει έστω και σε βαθμό 50%.
Ενώ έχει το πρόβλημα εκ γενετής, τον πρώτο καιρό μετά την γέννηση της δεν είχε αντιληφθεί κανείς κάτι. Με τον καιρό οι γονείς του συνειδητοποίησαν ότι κάτι δεν πήγαινε καλα. Πήγαν στο Νοσοκομείο Παίδων την 2α Ιουλίου 2008 και από τότε ξεκίνησε ο γολγοθάς τους: το αγγελούδι τους διαγνώστηκε πως πάσχει από "καταρράκτη άμφω και πιθανή αποκόλληση αμφιβληστροειδούς άμφω". Η πρώτη προσπάθεια για να δει η μικρή Βούλα έγινε τον Οκτώβριο του 2008 στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο. Το αποτέλεσμα δεν ήταν το αναμενόμενο και οι γονείς επισκέφτηκαν και το Αττικό Νοσοκομείο αλλά και η νέα εγχείρηση είχε απογοητευτικά αποτελέσματα. Ο γιατρός τους ενημέρωσε πως λύση στο θέμα μπορεί να δώσει μονάχα ο εξειδικευμένος γιατρός Τόμας Λι στο Νοσοκομείο παίδων του Λος Άντζελες και δυστυχώς, πλέον, για να σωθεί μόνο το ένα μάτι της μικρής... Η Κοινωνική Πρόνοια χορήγησε το ποσό των 17.500 ευρώ αλλά ήταν απλά ανεπαρκές.. Παρ'όλα αυτά οι γονείς του μετά από γολγοθά κατάφεραν και συγκέντρωσαν πάνω από το 80% του ποσού και το Αμερικανικό Νοσοκομείο τους έκανε δεκτούς αφήνοντας το υπόλοιπο ως οφειλή για μετά την εγχείρηση. Η εγχείρηση έγινε στις 12 Μαϊου 2009. Η εγχείρηση πέτυχε μεν και το 18μηνο αγγελούδι απέκτησε μικρή ορατότητα από το ένα ματι αλλά λόγω κάποιων επιπλοκών η όραση σιγά σιγά χάθηκε. ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ πρέπει να μεταβεί στην Αμερική και πάλι για να γίνει η τελευταία -και έυχομαι και επιτυχημένη- προσπάθεια να δει η μικρούλα από το ένα μάτι. Οι γονείς της έχουν απελπιστεί γιατί τα έξοδα για το ταξίδι και την εγχείρηση ανέρχονται σε 100.000 Ευρώ αλλά η Κοινωνική πρόνοια χορήγησε πάλι 17.500 Ευρώ. Ο πατέρας, στον οποίο έχω μιλήσει προσωπικά, έχει μετά βίας μαζέψει άλλες 30.000 Ευρώ αλλά το υπόλοιπο απαιτούμενο ποσό παραμένει άπιαστος στόχος ακόμη. Οι γονείς του δε ζητούν ελεημοσύνη, ζητούν ανθρωπιά. Δεν έχει σημασία το ποσό, ας είναι και 1 και 2 Ευρώ, ό,τι θέλει και μπορεί ο καθένας. Ας πιούμε εν τέλει ένα ποτό λιγότερο σε μια έξοδο.
Ο πατέρας ονομάζεται Απόστολος Θεοδώρου, έχω συναντηθεί μαζί του, έχω το τηλέφωνο και τη διεύθυνση του και φωτοτυπία απ'όλα τα δικαιολογητικά και τις βεβαιώσεις [της Ιατρικής γνωμάτευσης της Β' Οφθαλμολογικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, του Οφθαλμολογικού τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων, της Πανεπιστημιακής Οφθαλμολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου "Γεώργιος Γεννηματάς", την απόφαση χορήγησης επιδόματος Τυφλότητας από την Υπερνομαρχία Αθηνών-Πειραιώς, την απόφαση για χορήγηση άδειας για άνοιγμα και λειτουργία λειτουργία τραπεζικού λογαριασμού για το κόστος νοσηλείας, την απόφαση εγκρίσεως των 17.500 Ευρώ από τον οργανισμό Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου και τη βεβαίωση του Νοσοκομείου Παίδων του Λος Άντζελες(Childrens Hospital of Los Angeles -Doheny Retina Institute)] και μπορώ να τα δώσω σε όποιον πιθανόν θέλει να άρει τις όποιες αμφιβολίες του για το θέμα.
Έχουν ανοιχτεί δύο λογαριασμοί για οικονομική βοήθεια:

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: 660/351200-22 (δικαιούχος Απόστολος Θεοδώρου)

ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ: 00088679017-4

Εγώ μονάχα μεταφέρω 2 φράσεις όπως ακριβώς μου τις είπε ο πατέρας της μικρής: "Πριν 4-5 μήνες άρχισε να κάνει τα πρώτα της βήματα. Στηρίζεται στα πόδια της αλλά δεν περπατάει γιατί δεν βλέπει και φοβάται... Θέλω να με βλέπει με τα μάτια της"

Αξίζει να βοήθησουμε, όσο μπορεί ο καθένας μας!

Πηγή