Δίωξη μαθητή του Εσπερινού Γυμνασίου Αιγίου

Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2009

StumpleUpon DiggIt! Del.icio.us Blinklist Yahoo Furl Technorati Simpy Spurl Reddit Google Twitter FaceBook

Η Αχτιδική Επιτροπή Υπαίθρου Αχαΐας του ΚΚΕ καταγγέλλει «την δικαστική δίωξη του απερχόμενου προέδρου του 15μελούς συμβουλίου των μαθητών του Νυχτερινού Γυμνασίου μετά από μήνυση για «συκοφαντική δυσφήμιση» που κατέθεσε η διευθύντρια του σχολείου και συνδικαλίστρια της ΔΑΚΕ, εκλεγμένη στο Δ.Σ. της Β΄ΕΛΜΕ Αχαΐας».

Το δικαστήριο θα γίνει στις 20 Γενάρη του 2010. «Η δίωξη του μαθητή -σύμφωνα με την ανακοίνωση- είναι στην ουσία συνδικαλιστική δίωξη, που έχει στόχο να τσακίσει τους πρωτοπόρους αγωνιστές, αφού η κινητοποίηση οργανώθηκε με απόφαση των μαθητικών κοινοτήτων και του 15μελούς συμβουλίου.

Η δίωξη στρέφεται, επίσης, προς το διευθυντή της τοπικής εφημερίδας «Ημερήσιος Αιγίοχος», επειδή η εφημερίδα είχε αναφερθεί στο θέμα».

«Θυμίζουμε ότι την προηγούμενη σχολική χρονιά οι μαθητές του σχολείου αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν κατάληψη του σχολείου, διαμαρτυρόμενοι για την αντιπαιδαγωγική, αυταρχική και ρατσιστική συμπεριφορά της διευθύντριας απέναντι στους μαθητές, στην πλειοψηφία τους εργαζόμενοι και μεγάλο μέρος τους παιδιά μεταναστών.

Η διευθύντρια είχε φτάσει στο σημείο να χειροδικεί στους μαθητές» καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή