Όσα μάθαμε για τη σεξουαλική ζωή το 2009

Δευτέρα, 28 Δεκεμβρίου 2009

StumpleUpon DiggIt! Del.icio.us Blinklist Yahoo Furl Technorati Simpy Spurl Reddit Google Twitter FaceBook

Ορισμένες από τις υποψίες, όσον αφορά τη σεξουαλική ζωή, επιβεβαιώθηκαν από την επιστημονική έρευνα. Καθώς το 2009 οδεύει προς το τέλος του, ας δούμε τα 9 πιο ενδιαφέροντα αποτελέσματα ερευνών για τη σεξουαλική ζωή.

Ιδρώτας

Ο ιδρώτας ενός άντρα μυρίζει διαφορετικά σε στιγμές διέγερσης και οι γυναίκες μπορούν να καταλάβουν τη διαφορά μεταξύ αυτής της μυρωδιάς και του φυσιολογικού ιδρώτα, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύεται στο περιοδικό ‘The Journal of Neuroscience.’

Επιτυχής μέθοδος

Η διακεκομμένη συνουσία πετυχαίνει τις περισσότερες φορές. Σε έρευνα που δημοσιεύτηκε τον Ιούνιο στο περιοδικό ‘Conception’ επιστήμονες ανακοίνωσαν ότι είναι σχεδόν το ίδιο αποτελεσματική με το προφυλακτικό όσον αφορά την πρόληψη εγκυμοσύνης (ποσοστό αποτυχίας 18% έναντι 17% ποσοστού αποτυχίας των προφυλακτικών).

Το σεξ στην εφηβεία

Έρευνα του Πανεπιστημίου της Αιόβα αποκάλυψε ότι ποσοστό 25% των παιδιών, από 11 έως 16 ετών, που προέρχονται από οικογένειες χαμηλού εισοδήματος αναφέρουν ότι έχουν σεξουαλική ζωή. Η πρώτη επαφή για την ομάδα αυτή γίνεται στην ηλικία των 12,77 κατά μέσον όρο.

Μεγέθυνση πέους

Σύμφωνα με έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Τορίνο, οι συσκευές μεγέθυνσης πέους μπορεί ενδεχομένως να έχουν αποτέλεσμα-μια συγκεκριμένη συσκευή traction για τη σταδιακή επιμήκυνση του πέους, με την πάροδο του χρόνου φάνηκε να αυξάνει το μήκος του κατά σχεδόν 2,5 εκατοστά.


Tο κυνήγι της ευχαρίστησης

Άντρες που είναι πολύ δραστήριου σεξουαλικά στην ηλικία των 20 και 30 ετών- ειδικά όσοι αυνανίζονται συχνά-αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του προστάτη, δήλωσαν ερευνητές του Πανεπιστημίου του Νόττινχαμ. Ωστόσο, ο κίνδυνος μειώνεται καθώς μεγαλώνει ο άντρας και όταν φτάσει στα 50, ακόμα και περιορισμένη σεξουαλική δραστηριότητα μπορεί να βοηθήσει στην προστασία από τη νόσο.

Τα αντισυλληπτικά χάπια

Τον Φεβρουάριο, Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ, ζήτησε από τη Bayer, τον παρασκευαστή των αντισυλληπτικών Yaz, να βελτιώσει τις διαφημίσεις που προωθούσαν το Yaz σαν όπλο κατά της ακμής και του προεμμηνοπαυσιακού συνδρόμου και να υποβαθμίσουν τη σημασία των ενδεχόμενων κινδύνων υγείας.

Tεστ Pap

Το Αμερικανικό Κολλέγιο Μαιευτήρων και Γυναικολόγων εξέδωσε νέες οδηγίες για την εξέταση καρκίνου του τραχήλου. Οι γυναίκες θα πρέπει να περιμένουν μέχρι την ηλικία των 21 για να υποβληθούν στην πρώτη εξέταση ΠΑΠ και να ελέγχονται κάθε 3 χρόνια αντί για κάθε χρόνο αν έχουν ιστορικό φυσιολογικών αποτελεσμάτων.

Όχι ακόμα…

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύεται στο περιοδικό Journal of Theoretical Biology’, οι γυναίκες που καθυστερούν την έναρξη της σεξουαλικής τους ζωής δρουν έτσι λόγω βιολογικής παρόρμησης να βρουν πιο κατάλληλους εραστές.

Αντιστροφή ρόλων

Οι άντρες νιώθουν πιο ένοχοι μετά την απιστία, ενώ οι γυναίκες νιώθουν χειρότερα μετά τη συναισθηματική εμπλοκή με κάποιον άλλον-και οι δυο είναι σε μεγάλο βαθμό μπερδεμένοι. Αν κάποιος υποθέσει ότι όλοι, ανεξάρτητα από το φύλο τους, ανησυχούν περισσότερο για το ίδιο είδος απιστίας για το οποίο και ο ίδιος ανησυχεί περισσότερο, θα φτάσει σε λανθασμένα συμπεράσματα και θα οδηγηθεί σε αισθήματα ενοχής, δήλωσε η ερευνήτρια Maryanne Fisher, του Πανεπιστημίου St. Mary στον Καναδά.

iatronet.gr