Θαυματουργές μέθοδοι για την απόκτηση ενός παιδιού

Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2009

StumpleUpon DiggIt! Del.icio.us Blinklist Yahoo Furl Technorati Simpy Spurl Reddit Google Twitter FaceBook

Οι γυναίκες κάθε ηλικίας, όπως όλα δείχνουν, θα μπορούν να αποκτήσουν παιδιά, ανεξάρτητα από το πού βρίσκονται οι... δείκτες του «βιολογικού τους ρολογιού»! Η μέθοδος με την οποία γίνεται αυτό εφικτό είναι η κατάψυξη ωοθηκικού ιστού.


Τη νέα μέθοδο δοκιμάζει και προτείνει ο γιατρός Σέρμπαν Σίλμπερ, ο οποίος, μεταξύ άλλων ερευνών και πρωτοποριακών μεθόδων, ήταν ο πρώτος χειρουργός που έκανε μεταμόσχευση όρχεων. Σύμφωνα με τις στατιστικές, ένα στα επτά ζευγάρια παραμένει άτεκνο.

Ο δρ Σίλμπερ εξηγεί ότι στο 75% των ζευγαριών αυτών η ανικανότητα τεκνοποίησης οφείλεται σε μερική ή ολική δυσλειτουργία του συστήματος αναπαραγωγής του άντρα ή της γυναίκας. Το άλλο 25% ο ίδιος πιστεύει ότι δεν μπορεί να αποκτήσει παιδιά λόγω της προχωρημένης ηλικίας της γυναίκας.

Ο επιστήμονας, σε μια προσπάθεια να βοηθήσει νέες γυναίκες που αντιμετώπιζαν κάποιες μορφές καρκίνου και δεν προλάβαιναν να δώσουν τα ωάριά τους για κατάψυξη, απέσπασε ωοθηκικό ιστό από τις ασθενείς και τον κατέψυξε. Αργότερα, όταν οι ασθενείς είχαν αναρρώσει πλήρως και θέλησαν να κάνουν οικογένεια, επανατοποθέτησαν τον ιστό στο σώμα τους και χωρίς παρενέργειες απέκτησαν παιδιά.

Η θεραπεία αυτή εφαρμόστηκε και σε δίδυμες αδερφές, η μία εκ των οποίων είχε μπει στην εμμηνόπαυση από τα 14 της χρόνια για άγνωστους λόγους. Οταν τρεις προσπάθειές της να κάνει παιδί από κατεψυγμένα ωάρια της αδερφής της απέτυχαν, ήρθε σε επαφή με τον γιατρό Σίλμπερ. Οκτώ μέρες μετά τη μικροχειρουργική επέμβαση η κοπέλα είχε πρώτη φορά ύστερα από δέκα χρόνια έμμηνο ρύση. Λίγο καιρό μετά απέκτησε και το πρώτο της παιδί. Φυσικά στην περίπτωση αυτή, δεδομένου ότι επρόκειτο για δίδυμες αδερφές, οι πιθανότητες επιτυχίας της επέμβασης ήταν αυξημένες.

Μία άλλη γυναίκα, που στα 19 της χρόνια εκδήλωσε καρκίνο, μη έχοντας τίποτα να χάσει επέτρεψε στον γιατρό να της αφαιρέσει την ωοθήκη και να την καταψύξει. Περίπου δέκα χρόνια αργότερα, στα 30 της, έγινε επανατοποθέτησή της και η γυναίκα έγινε μητέρα.

Ασθενείς απ’ όλο τον κόσμο επισκέπτονται τον γιατρό στην κλινική του στο St Louis, στην πολιτεία Μιζούρι των ΗΠΑ και όπως ο ίδιος λέει, πρόκειται για δύσκολες περιπτώσεις άτεκνων ζευγαριών που στηρίζουν σε αυτόν την τελευταία τους ελπίδα.

Πηγή