Τέλος στην ακμή και τα στίγματα

Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2009

StumpleUpon DiggIt! Del.icio.us Blinklist Yahoo Furl Technorati Simpy Spurl Reddit Google Twitter FaceBook

Τέλος στις χρονοβόρες επισκέψεις σε κέντρα αισθητικής και δερματολόγους υπόσχεται στους πάσχοντες από ακμή και στίγματα μία νέα συσκευή που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμα και στο σπίτι. Η βρετανική εταιρεία Lumie δημιούργησε φορητή συσκευή με λάμπες LED, που επιτρέπει στους εφήβους να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα της ακμής στην ηρεμία του σπιτιού τους. Η Lumie Clear είναι μια συσκευή χειρός, που παρέχει ωστόσο τη δυνατότητα τοποθέτησής της σε ειδική βάση στον τοίχο, έτσι ώστε ο ασθενής να μπορεί να ασχολείται παράλληλα και με άλλες δραστηριότητες. «Με την επιλογή χειρός, το μόνο που έχει να κάνει ο χρήστης είναι να βγάλει τη συσκευή από τη βάση της και να την κατευθύνει στην προβληματική περιοχή για δεκαπέντε λεπτά» εξηγεί η εκπρόσωπος της εταιρείας, Σαμίρα Τσερούκ.

Η ακμή είναι συνήθης δερματική πάθηση που εμφανίζεται περίπου στο 80% των εφήβων. Επηρεάζει τους αδένες του προσώπου και του λαιμού που παράγουν σμήγμα, με αποτέλεσμα η επιδερμίδα να γίνεται λιπαρή και να γεμίζει στίγματα και σπυράκια. Οι περισσότερες περιπτώσεις θεωρούνται ήπιες, ωστόσο οι πιο σοβαρές ενδέχεται να αφήσουν πίσω τους σημάδια, γεγονός που αποτελεί ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο πρόβλημα για τους εφήβους. «Μπορεί να προκαλέσει άγχος, έλλειψη διάθεσης ή ακόμα και κατάθλιψη» εξηγούν οι ειδικοί.

Ερευνες ωστόσο έχουν δείξει ότι ένας συνδυασμός κόκκινου και μπλε φωτός συγκεκριμένων συχνοτήτων μπορεί να έχει σημαντικά αποτελέσματα εναντίον της ακμής, σκοτώνοντας τα βακτήρια και επανορθώνοντας την επιδερμίδα έως και κατά 75% μέσα σε μερικές εβδομάδες. Στις περισσότερες περιπτώσεις, η ακμή αντιμετωπίζεται με κρέμες και αντιβίωση, ωστόσο οι μεν κρέμες έχουν συχνά χαρακτηριστεί ως μη βολικές, οι δε αντιβιώσεις εκτιμάται ότι μακροχρόνια ενισχύουν την αντίσταση των βακτηριδίων. Το Lumie Clear συνδυάζει τις παραπάνω θεραπευτικές μεθόδους, ενισχύοντας τη δράση των φαρμάκων. Η συσκευή θα τεθεί προς πώληση τον άλλο μήνα και εκτιμάται ότι θα κοστίζει περίπου 140 ευρώ.

Πηγή
-