Τα 12χρονα μαθαίνουν για sex από το Ιντερνετ!

Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2009

StumpleUpon DiggIt! Del.icio.us Blinklist Yahoo Furl Technorati Simpy Spurl Reddit Google Twitter FaceBook

Από την τρυφερή ηλικία των 12 ετών τα Ελληνόπουλα σερφάρουν στο Ιντερνετ αναζητώντας τις πρώτες πληροφορίες σχετικά με το σεξ και «τίποτα δεν μπορεί να τα σταματήσει», τονίζει ο ουρολόγος - ανδρολόγος Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης.

Ο πρόεδρος της Εταιρείας Μελέτης Ανθρώπινης Σεξουαλικότητας μιλάει στην «Espresso» για το «σύγχρονο οίκο ανοχής», όπως χαρακτηρίζει το Διαδίκτυο, και συμβουλεύει τους γονείς «να πουν τα πράγματα με το όνομά τους».

«Σχεδόν το 90% των εφήβων κάτω των 16 ετών έχει πρόσβαση στο Ιντερνετ. Οπως αντιλαμβάνεστε, η περιέργεια της εφηβείας τούς οδηγεί σε sex sites», αναφέρει ο κ. Κωνσταντινίδης, δίνοντας παράλληλα συγκεκριμένα στοιχεία για τις διαδικτυακές αναζητήσεις των αγοριών ηλικίας 12 ετών, που φοιτούν δηλαδή στην Α΄ Γυμνασίου. Οπως αποκαλύπτει, το 71% των παιδιών αυτών χρησιμοποιεί το Ιντερνετ ως κύριο μέσο πληροφόρησης για σεξουαλικά θέματα, ενώ το 50% έχει επισκεφτεί ιστοσελίδα πορνογραφικού περιεχομένου. Από την άλλη, το 75% των γονέων δεν γνωρίζει γι’ αυτές τις διαδικτυακές διαδρομές των παιδιών του.

Στην ερώτηση αν αυτή η συμπεριφορά των παιδιών και των εφήβων δείχνει έλλειμμα ενημέρωσης, ο γιατρός απαντά κατηγορηματικά ότι το Διαδίκτυο είναι το μέσο που μαθαίνουν για το σεξ και «τίποτα δεν μπορεί να τα σταματήσει», αφού η τεχνολογία είναι αναπόσπαστο μέρος της ζωής τους. «Το Ιντερνετ είναι το νέο πορνείο. Παλιά αγοράζανε περιοδικά παράνομα ή πηγαίνανε σε οίκους ανοχής, σήμερα μπορούν εύκολα να βρουν τα πάντα μέσω του υπολογιστή», τονίζει.

Και οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν; «Οι κίνδυνοι θα φανούν όταν πια μεγαλώσουν αυτά τα παιδιά, γιατί τώρα είναι πολύ νωρίς για να κρίνει κανείς τι δημιουργείται στον ψυχικό και πνευματικό τους κόσμο», αναφέρει ο κ. Κωνσταντινίδης. Απευθυνόμενος στους γονείς ο πρόεδρος της ΕΜΑΣ τονίζει ότι η απαγόρευση δεν είναι η λύση, διότι «όσο απαγορεύεις κάτι τόσο πιο προκλητικό το κάνεις».

Εκείνο που τους συμβουλεύει είναι «να πουν τα πράγματα με το όνομά τους, να αντιληφθούν ότι έχουν σεξουαλικά πληροφορημένα παιδιά -με καλές και κακές πληροφορίες- και να τους δώσουν μια σωστή διάσταση με βάση τη δική τους εμπειρία και λογική».

Πηγή