Αστυνομικός με CD παιδικής πορνογραφίας!

Τρίτη, 6 Οκτωβρίου 2009

StumpleUpon DiggIt! Del.icio.us Blinklist Yahoo Furl Technorati Simpy Spurl Reddit Google Twitter FaceBook


Αστυνομικός που υπηρετεί στη Θεσσαλονίκη συνελήφθη να κατέχει υλικό παιδικής πορνογραφίας. Αυτό που κάνει την περίπτωσή του εξωφρενική είναι ότι φέρεται να κατέβαζε το επίμαχο υλικό από τον υπολογιστή του γραφείου του στα κεντρικά της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης!

Ο 43χρονος δεν υπολόγισε τι θα γινόταν αν κάποιος από τους συναδέλφους του τον καταλάβαινε. Κατά πληροφορίες όμως, με αυτόν ακριβώς τον τρόπο έφτασε στην αστυνομία η πληροφορία για τη δράση του και άρχισε η έρευνα του τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, πέντε σκληροί δίσκοι, καθώς και δεκαέξι CD στα οποία υπήρχε αποθηκευμένο πορνογραφικό υλικό (φωτογραφίες και βίντεο) με πρωταγωνιστές ανήλικα παιδιά. Ο αστυνομικός είχε πλούσια συλλογή με... ερωτικές ταινίες, αλλά το υλικό με την παιδική πορνογραφία ήταν κατά πολύ λιγότερο.

Οι έρευνες έδειξαν ότι το περισσότερο, αν όχι όλο το επίμαχο υλικό το είχε κατεβάσει από το Ιντερνετ από τον υπολογιστή της υπηρεσίας του! Ο 43χρονος υπηρετεί στη Διεύθυνση Επιχειρήσεων της Διεύθυνσης Αστυνομίας και είχε πρόσβαση στο Ιντερνετ από υπολογιστή του γραφείου του. Από την πρώτη έρευνα προέκυψε ότι οι επισκέψεις του σε σελίδες με πορνογραφικό υλικό στο Διαδίκτυο γίνονταν όταν είχε υπηρεσία, την ώρα δηλαδή που δίπλα του κινούνταν και άλλοι ένστολοι αλλά και ανώτεροι αξιωματικοί!

Πάντως, λόγω του μικρού όγκου του υλικού παιδικής πορνογραφίας που βρέθηκε στους ψηφιακούς δίσκους στο σπίτι του 43χρονου, η κατηγορία που αντιμετωπίζει είναι σε βαθμό πλημμελήματος.

Χθες επρόκειτο να δικαστεί στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, αλλά ο δικηγόρος του ζήτησε αναβολή προκειμένου να ενημερωθεί για τα στοιχεία της δικογραφίας. Το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα και στη συνέχεια διέταξε την άρση της κράτησης του αστυνομικού. Ο ίδιος, πάντως, αρνήθηκε τις κατηγορίες που του αποδίδονται.

(Πηγή)