Μέθοδος αύξησης ύψους για νάνους

Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2009

StumpleUpon DiggIt! Del.icio.us Blinklist Yahoo Furl Technorati Simpy Spurl Reddit Google Twitter FaceBook

Ως και 30 εκατοστά μπορούν να ψηλώσουν τα άτομα που πάσχουν από νανισμό με τη μέθοδο της επιμήκυνσης των οστών. Όμως, οι εφαρμογές των μεθόδων που στηρίζονται στη διατατική ιστογένεση, αν και θεωρούνται εξαιρετικά αποτελεσματικές, δεν είναι άμοιρες προβλημάτων.

Απαιτούν μακρό χρόνο θεραπείας και εμφανίζουν υψηλή συχνότητα επιπλοκών. Έτσι τα τελευταία 15 με 20 χρόνια παρατηρείται μία έντονη ερευνητική δραστηριότητα, με στόχο κυρίως τη λύση ή τουλάχιστον άμβλυνση αυτών των προβλημάτων.
Αυτό ανακοινώθηκε χθές στη διάρκεια του 65ου Πανελληνίου Ορθοπαιδικού Συνεδρίου, που πραγματοποιείται στο συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» της Θεσσαλονίκης.
Σύμφωνα με τους ειδικούς, με τη μέθοδο της διατατικής ιστογένεσης είναι δυνατή η αύξηση του μήκους των μακρών οστών, όπως και η κάλυψη ελλειμμάτων των οστών, η αντιμετώπιση ανισοσκελιών ακόμη και αρκετών εκατοστών, που οφείλονται είτε σε σοβαρούς τραυματισμούς, είτε σε συγγενείς παθήσεις. Παράλληλα με την αύξηση του μήκους, είναι δυνατή και η διόρθωση συνυπαρχουσών παραμορφώσεων.

(Πηγή enet.gr)