Γεννήθηκε υγιέστατο μωρό που θεωρείτο νεκρό

Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2009

StumpleUpon DiggIt! Del.icio.us Blinklist Yahoo Furl Technorati Simpy Spurl Reddit Google Twitter FaceBook


Στην επικαιρότητα έρχεται ξανά η Mαιευτική Kλινική του Bοστάνειου Νοσοκομείου Μυτιλήνης. Αιτία, ένα πρωτοφανές στα ιατρικά χρονικά του τόπου περιστατικό, που αφορά στη γέννηση ενός υγιέστατου βρέφους, που λίγες ώρες πριν θεωρείτο νεκρό, σύμφωνα με τις γνωματεύσεις των γιατρών.



H επιμονή του παππού να προχωρήσουν σε καισαρική αποδείχθηκε σωτήρια, αφού τελικά το βρέφος ζούσε και ήταν υγιέστατο.

Οι γιατροί, πάντως, υποστηρίζουν ότι όταν έκαναν τη γνωμάτευσή τους οι παλμοί του δεν ακούγονταν, προφανώς λόγω κάποιας επιπλοκής.


Λάθος γνωμάτευση;

Την Παρασκευή το πρωί, η 29χρονη Δέσποινα Αξαρλή - Καμπά, εγκυμονούσα στον 9ο μήνα εισήλθε με την οικογένειά της στο νοσοκομείο, προκειμένου να γεννήσει το αγοράκι που κυοφορούσε, καθώς περίμενε την γέννα στις 29 Σεπτεμβρίου.

Επειδή όμως δεν είχε ιδιαίτερους πόνους, μπήκε στο νοσοκομείο προκειμένου να της προκαλέσουν τεχνητούς σπασμούς, ώστε να φέρει στον κόσμο το παιδί της (είναι ήδη μητέρα ενός κοριτσιού).

Αυτό συνέβη γύρω στις 11:00 το πρωί της Παρασκευής. Λίγη ώρα, όμως, μετά την εισαγωγή της κοπέλας στη Μαιευτική Κλινική, ο γυναικολόγος που την παρακολουθούσε, ανακοίνωσε, τόσο στην ίδια όσο και στην οικογένειά της, ότι το βρέφος που κυοφορούσε ήταν πλέον νεκρό!

Στο νοσοκομείο προκλήθηκε αναστάτωση, καθώς η οικογένεια της κοπέλας δεν πίστευε ότι έχει χαθεί το βρέφος. Η ίδια η εγκυμονούσα αρχικά ισχυριζόταν ότι δεν αισθανόταν το μωρό, ενώ στην συνέχεια είπε ότι το «άκουγε». Οι γιατροί υποστήριζαν το αντίθετο.

Πένθος πριν τη χαρά

Στο άγγελμα του θανάτου του βρέφους η οικογένεια, όπως ήταν φυσικό, βυθίστηκε στο πένθος, εκτιμώντας ότι δέχθηκε δεύτερο σκληρό χτύπημα από τη μοίρα.

Ωστόσο, καταλυτικός αποδείχθηκε ο ρόλος του παππού (πατέρας της εγκυμονούσας), Βασίλης Αξαρλής, ο οποίος είναι εδώ και χρόνια υπάλληλος του νοσοκομείου και έχουν δει πολλά τα μάτια του.

Ο παππούς απευθύνθηκε στους γιατρούς της Μαιευτικής Κλινικής, απαιτώντας να γίνει εκείνη την ώρα καισαρική τομή, προκειμένου να βγάλουν έστω και νεκρό το βρέφος.

Σύμφωνα με την οικογένεια, οι γιατροί στην αρχή το αρνήθηκαν υποστηρίζοντας ότι αυτό θα γινόταν το Σάββατο, αν εν τω μεταξύ η κόρη του, Δέσποινα, δεν γεννούσε με φυσιολογικό τοκετό.

«Το κάνουμε για σένα»

Η επιμονή όμως του κ. Αξαρλή συνεχιζόταν εντονότερα, ώστε τελικά οι γιατροί πείστηκαν να κάνουν την καισαρική, λέγοντάς του μάλιστα χαρακτηριστικά «Βασίλη το κάνουμε για σένα».

Η εγκυμονούσα με το υποτιθέμενο νεκρό βρέφος μπήκε στο χειρουργείο, μόνο που όταν οι μαιευτήρες έπιασαν στα χέρια τους το βρέφος διαπίστωσαν έκπληκτοι ότι αυτό ανέπνεε!

Το βρέφος ήταν «ολοζώντανο», ενώ άμεσα κινήθηκε η διαδικασία προκειμένου να το υποστηρίξουν, και το μεσημέρι της Παρασκευής το αγοράκι έχαιρε άκρας υγείας.

Γύρω στις τρεις το μεσημέρι, η μητέρα του το πήρε στην αγκαλιά της, ενώ μέχρι την ώρα που της το παρέδωσαν οι νοσοκόμες, η ίδια δεν το πίστευε μετά τα όσα της είχαν πει οι γιατροί.

Την χαρά και την ευτυχία του δεν έκρυβε και ο σύζυγος της κοπέλας, καθώς από τη μια στιγμή στην άλλη το πένθος διαδέχθηκε τη χαρά.

Όσο για τους άλλους θαλάμους της Μαιευτικής; Νοσηλευόμενες και οι συγγενείς τούς έστησαν ένα πραγματικό πανηγύρι έχοντας πληροφορηθεί τα ευχάριστα.

Πηγή: Αιολικά Νέα