Η μαύρη λίστα με τις πιο επικίνδυνες γυναίκες

Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2009

StumpleUpon DiggIt! Del.icio.us Blinklist Yahoo Furl Technorati Simpy Spurl Reddit Google Twitter FaceBook



Σε βαριά βιομηχανία έχει μετατραπεί η απάτη με το κωδικό όνομα «Ρωσίδα νύφη» στα διαδικτυακά μονοπάτια. Οι κυρίες αφού γίνονται απαραίτητες στα θύματά τους μετά βάζουν σε εφαρμογή το σχέδιο της οικονομικής τους αφαίμαξης.

Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν η www.russiawomenblacklist.com, η www.anti-scam.com και η www.russian-scam.gr, όπου μεταξύ άλλων μπορεί κανείς να βρει δεκάδες φωτογραφίες γυναικών που βγάζουν τα προς το ζην με την εν λόγω τακτική. Δίπλα από κάθε φωτογραφία αναφέρονται το όνομα, η διεύθυνση, ο αριθμός τηλεφώνου που χρησιμοποίησε η κοπέλα, ενώ διατίθενται και σχόλια από άνδρες που έπεσαν στην παγίδα της, καθώς και ο βαθμός... επικινδυνότητας ανά περίπτωση:

«Ναταλία Αμπρόμοβα - Νατάσσα», γράφει μια από τις καταχωρίσεις. «Η συγκεκριμένη κοπέλα στέλνει λεπτομέρειες από το διαβατήριο και τη βίζα της. Αφού ανταλλάξει μαζί σας μερικά γράμματα, λέει ότι θα έρθει να σας επισκεφθεί στη χώρα σας και στέλνει σκαναρισμένο αντίγραφο του εισιτηρίου. Η απάτη ξεκινά όταν σας ζητά να της ταχυδρομήσετε 600 δολάρια, προκειμένου να της επιτραπεί να φύγει από την Ρωσία και συγκεκριμένα από την Αγία Πετρούπολη. Τα χρήματα αποστέλλονται μέσω της Western Union και αμέσως μετά η Ναταλία εξαφανίζεται».

Σε άλλες αναφορές διαβάζουμε: «Ιρίνα Αντάμοβα. Είναι υπαρκτό πρόσωπο και ζει στο Μινσκ της Λευκορωσίας. Ισχυρίζεται ότι εργάζεται ως γιατρός σε ένα παιδιατρικό νοσοκομείο της περιοχής. Στην πραγματικότητα ζει κερδίζοντας χρήματα από ξένους άνδρες. Κάποιες φορές τα ζητά, επειδή, όπως λέει, η σύνδεση με το Ιντερνετ είναι ακριβή, άλλοτε για βίζα και εισιτήρια προκειμένου να σας επισκεφθεί στην πατρίδα σας. Συνήθως προσελκύει τα θύματά της καταχωρίζοντας αγγελία σε διεθνή διαδικτυακά γραφεία γνωριμιών».

Ξαναρχόμαστε στη λαϊκή σοφία που έλεγε «παπούτσι από τον τόπο σου?»

Πηγή: imerisia.gr