Παιδοψυχολόγος σε κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας

Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2009

StumpleUpon DiggIt! Del.icio.us Blinklist Yahoo Furl Technorati Simpy Spurl Reddit Google Twitter FaceBook

Μεγάλη επιχείρηση εξάρθρωσης κυκλώματος παιδικής πορνογραφίας εξαπέλυσε η ιταλική αστυνομία, άντρες της οποίας ερεύνησαν τα σπίτια και τα γραφεία είκοσι πέντε υπόπτων, και κατέληξαν σε τουλάχιστον τρεις συλλήψεις. Σοκ προκαλεί ωστόσο ότι ανάμεσα στους συλληφθέντες ήταν ένας Μιλανέζος ψυχολόγος που εργαζόταν σε σχολεία της πόλης. Τον είχε μάλιστα προσλάβει και τον πλήρωνε η ένωση γονέων και κηδεμόνων του σχολείου προκειμένου να διδάσκει στα παιδιά τους αγωγή υγείας, κομμάτι της οποίας είναι και η προστασία από επίδοξους παιδεραστές. Οι δύο άλλοι από τους συλληφθέντες ήταν φοιτητές, ένας εκ των οποίων ήταν ασκούμενος σε τοπικό νοσοκομείο.

Στην επιχείρηση, την οποία διοργάνωσε και εκτέλεσε το τμήμα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, συνεργάστηκαν αστυνομικοί από τις αντίστοιχες υπηρεσίες στη Ρώμη, το Μιλάνο και τη Νάπολη, καθώς οι ύποπτοι κατοικούν σε διάφορες περιοχές της Ιταλίας, αλλά κυρίως στο Βορρά. Είχαν προηγηθεί εντατικές έρευνες με αντικείμενο τη δράση χρηστών του Διαδικτύου, στις οποίες εντοπίστηκαν Ιταλοί που κατέβαζαν από το Διαδίκτυο αρχεία με πορνογραφικό υλικό που είχε παιδιά ως πρωταγωνιστές.

Οι άντρες της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος βρήκαν αποδεικτικά στοιχεία για τους υπόπτους. Αρωγός στην έρευνά τους ήταν Γερμανοί συνάδελφοί τους που επεξεργάστηκαν πολλά δεδομένα, τα οποία προέρχονταν από τη Γερμανία. Κάποιοι από τους υπόπτους ήταν και στο παρελθόν παραλήπτες ανάλογων αρχείων κι ένας από αυτούς είχε ήδη συλληφθεί στο παρελθόν στη Σρι Λάνκα

Πηγή: madata