Μια απίστευτη ιστορία

Κυριακή, 11 Οκτωβρίου 2009

StumpleUpon DiggIt! Del.icio.us Blinklist Yahoo Furl Technorati Simpy Spurl Reddit Google Twitter FaceBook

Μια απίστευτη ιστορία, που διαδραματίστηκε, όχι στο... Αφγανιστάν,

αλλά στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στη Γερμανία!

Η Marwa El-Sherbini, 31 ετών, έφτασε στη Γερμανία πριν τρία χρόνια, συνοδεύοντας τον σύζυγό της Ali El-Sherbini, που ολοκλήρωνε τη διδακτορική του διατριβή στη φαρμακολογία, στο Ινστιτούτο Max Planck της Δρέσδης. Η Marwa ήταν φαρμακοποιός και μέλος της εθνικής ομάδας handball της Αιγύπτου. Τις σπουδές του συζύγου χρηματοδοτεί το Αιγυπτιακό κράτος, και η διατριβή επρόκειτο να υποστηριχτεί σε λίγους μήνες. Η μικρή οικογένεια επρόκειτο να επιστρέψει στην Αίγυπτο πριν το τέλος του χρόνου.

Εκεί που η διαφορετικότητα δεν συγχωρείται


Ένα χρόνο πριν, ο Alex W., Γερμανός, ρωσσικής καταγωγής, 28 ετών, άνεργος, τη βρήκε να παίζει με το 2 ετών παιδί της marwa-el-sherbini.jpgσε μια παιδική χαρά, φορώντας μαντήλα. Ο Alex W., την προσέβαλε βρίζοντας: ισλαμίστρια, βρωμιάρα, τρομοκράτισσα και της επιτέθηκε προσπαθώντας να της βγάλει τη μαντήλα.

Εκείνη του έκανε μήνυση για ρατσιστική προσβολή και ρατσιστική βία. Ο Alex W. καταδικάστηκε σε πρώτο βαθμό, σε πρόστιμο 780 ευρώ. Η ποινή του κρίθηκε μικρή και ο εισαγγελέας άσκησε έφεση, με την προοπτική μιας ενδεχόμενης φυλάκισης. Πολύ περισσότερο, γιατί ο Alex W. είπε στην απολογία του, πως δεν θα προσέβαλε ποτέ κάποιον, αν ήταν ίσος του.

Η υπόθεση έφτασε στο ακροατήριο, στο εφετείο της Δρέσδης, την Τετάρτη 1η Ιουλίου 2009, παρόντος του συζύγου της Ali ali-el-sherbini.jpgEl-Sherbini και του τρίχρονου πλέον παιδιού της. Την ώρα που κατέθετε η Marwa, έγκυος στο δεύτερο παιδί τους, ο κατηγορούμενος της επετέθη με στιλέτο, της κατάφερε 18 πλήγματα, από τα οποία και υπέκυψε, μέσα στην αίθουσα του Εφετείου. Ο Ali, που έσπευσε σε βοήθειά της, μαχαιρώθηκε κι αυτός και.. κρατηθείτε: οι αστυνομικοί που κλήθηκαν (μέσω interphone) να βοηθήσουν, θεώρησαν ότι ο Ali ήταν ο επιτιθέμενος (αφού είχε αράβικη φάτσα) και τον πυροβόλησαν. Ο σύζυγος μεταφέρθηκε σε κώμα σε νοσοκομείο της Δρέσδης και το επίσης τραυματισμένο παιδί παρακολουθείται από ψυχολόγους.

Ο εισαγγελέας είπε, πως επρόκειτο για μία πράξη ξενόφοβη ίσως, αλλά για μεμονωμένο περιστατικό από ανισόρροπο δράστη.


Σ.Σ. Μα εδώ δεν πρόκειται για μεμονωμένο ανισόρροπο δράστη, όταν ο κατηγορούμενος κατάφερε μέσα σε αίθουσα δικαστηρίου να μαχαιρώσει 18 φορές την Marwa El-Sherbini. Πρόκειται για πολλούς ανισόρροπους που απλά παρακολουθούσαν. Ολοκληρώνοντας το απαράδεκτο τραγικό γεγονός οι αστυνομικοί που έτσι εύκολα έκριναν ότι το έγκλημα το διέπραξε ποιός άλλος, ο μαχαιρωμένος συν τις άλλοις Άραβας.


Την Κυριακή 5 Ιουλίου, που η οικογένεια της Marwa παρέλαβε τη σωρό της, για να την κηδέψουν στην Αλεξάνδρεια, έγινε διαδήλωση στη Δρέσδη, όπου οι πολίτες καταδίκαζαν τη σιωπή των γερμανικών και ευρωπαϊκών ΜΜΕ.


(Πηγή)