Ενδονοσοκομειακή λοίμωξη σκότωσε τελικά τα 4 νεογνά

Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2009

StumpleUpon DiggIt! Del.icio.us Blinklist Yahoo Furl Technorati Simpy Spurl Reddit Google Twitter FaceBook

Από το επικίνδυνο νοσοκομειακό μικρόβιο Σεράτια προσβλήθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, τα τέσσερα νεογνά τα οποία βρήκαν τραγικό θάνατο τις τελευταίες ημέρες στην μονάδα εντατικής θεραπείας νεογνών του νοσοκομείου Αλεξάνδρα.

Τέσσερα, πρόωρα βρέφη, πέθαναν στην μονάδα νεογνών, του νοσοκομείου "Αλεξάνδρα ", επειδή είχαν προσβληθεί, από ενδονοσοκομειακή λοίμωξη. Τα νεογνά έχασαν τη ζωή τους, έχοντας προσβληθεί από το μικρόβιο Σεράτια, το οποίο είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο και μπορεί να προκαλέσει ακόμα και το θάνατο σε νεογνά αλλά και ενήλικες, με εξασθενημένο ή ανώριμο ανοσοποιητικό σύστημα.

Τρία ακόμα μωρά έχουν προσβληθεί από αυτό το μικρόβιο, όμως η κατάσταση της υγείας τους είναι υπό έλεγχο και φαίνεται ότι έχουν ξεφύγει το κίνδυνο .

Το υπουργείο Υγείας έχει ενημερωθεί από τις αρχές της εβδομάδας και έχει δώσει εντολή να πραγματοποιηθούν έλεγχοι και αν χρειαστεί να κλείσει η μονάδα εντατικής κάτι που ακόμα δεν έχει συμβεί .

Οι λοιμωξιολογοι λένε που οι ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα και ενοχοποιούνται και οι ίδιοι οι ασθενείς ή οι συγγενείς τους αλλά και οι νοσηλευτές που δεν τηρούν σχολαστικά μέτρα προφύλαξης .

Τα στατιστικά στοιχεία πάντως δείχνουν ότι το ποσοστό των λοιμώξεων εντός των νοσοκομείων στην χώρα μας κυμαίνεται στα διεθνή επίπεδα ασφάλειας .