Τουλάχιστον 23 νεκροί από μία μυστηριώδη ασθένεια στο Σουδάν

Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2009

StumpleUpon DiggIt! Del.icio.us Blinklist Yahoo Furl Technorati Simpy Spurl Reddit Google Twitter FaceBook

Μία μυστηριώδης αιμορραγική ασθένεια για την οποία υπάρχουν υποψίες ότι είναι ο αιμορραγικός πυρετός Έμπολα, έχει προκαλέσει μέχρι στιγμής των θάνατο 23 ανθρώπων και έχει μολύνει δεκάδες άλλους στο υπανάπτυκτο νότιο Σουδάν, δήλωσε σήμερα αξιωματικός του σουδανικού στρατού.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας(ΠΟΥ),ανακοίνωσε ότι ο Έμπολα, μία από τις πλέον θανατηφόρες ασθένειες που έχει γνωρίσει η ανθρωπότητα, ανακαλύφθηκε στο νότιο Σουδάν και στην γειτονική Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό το 1976.Ορισμένα στελέχη έχουν ποσοστό θνησιμότητας από 25% μέχρι 90%.

Εκπρόσωπος του Στρατού του Νότιου Σουδάν (SPLA),δήλωσε ότι δείγματα αίματος εστάλησαν σε εργαστήρια για εξέταση, αλλά γιατροί υποπτεύονται ότι πρόκειται για τον Έμπολα, ενώ πρόσθεσε ότι στα συμπτώματα περιλαμβάνονται αίμα από το στόμα, τα αυτιά και τη μύτη.

Το 2004 από τον Έμπολα είχαν χάσει τη ζωή τους επτά άνθρωποι στο νότιο Σουδάν.

Αξιωματούχοι σε θέματα υγείας ανέφεραν ότι δεν είναι ακόμη σίγουροι για το είδος της ασθένειας που διαδίδεται με τα σωματικά υγρά, συμπεριλαμβανομένου του αίματος.

Οι υποδομές υγείας και το ιατρικό προσωπικό είναι περιορισμένα στο Σουδάν που για δεκαετίες δοκιμάστηκε από εμφύλιο πόλεμο.

(Πηγή)