Επανάσταση στον τομέα της απώλειας βάρους

Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2009

StumpleUpon DiggIt! Del.icio.us Blinklist Yahoo Furl Technorati Simpy Spurl Reddit Google Twitter FaceBook


Επανάσταση στον τομέα της απώλειας βάρους, αλλά και έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η ανακάλυψη ενός ρωσικής καταγωγής Αμερικανού γιατρού ο οποίος δημιούργησε το τσιρότο που εμποδίζει όποιον το «φοράει» να καταναλώσει στερεή τροφή.

Ο δόκτωρ Νίκολας Τσουγκάι (που γεννήθηκε στην Κίνα, μεγάλωσε στη Βραζιλία και έχει κλινική αισθητικών επεμβάσεων) δημιούργησε το εν λόγω τσιρότο, που τοποθετείται χειρουργικά πάνω στη γλώσσα του παχύσαρκου. Οταν αυτός προσπαθήσει να δαγκώσει ή να μασήσει τροφή, το τσιρότο τού προκαλεί πόνο, οπότε αναγκάζεται να σταματήσει.

Το τσιρότο-θαύμα, όπως το αποκαλεί ο δημιουργός του, μένει περίπου ένα μήνα στο στόμα του ασθενούς. Ολο αυτό το διάστημα μπορεί να καταναλώσει οτιδήποτε, αλλά σε υγρή μορφή, καθώς δεν μπορεί να μασήσει. Οπως υποστηρίζει ο γιατρός, ο παχύσαρκος μπορεί να παίρνει όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός, αλλά όχι σε στερεή τροφή. Η επέμβαση για την τοποθέτησή του διαρκεί το πολύ μία ώρα, ενώ ο ασθενής παίρνει συγκεκριμένες οδηγίες για τη διατροφή του από συνεργάτες του Τσουγκάι, ώστε να είναι βέβαιο πως λαμβάνει ό,τι χρειάζεται ο οργανισμός. Φυσικά, μετά το μήνα γίνεται δεύτερη επέμβαση για την αφαίρεση του τσιρότου. Τόσο η επέμβαση τοποθέτησης όσο και αυτή της αφαίρεσης απαιτούν μόλις μία μέρα νοσηλείας. Ο ασθενής την επόμενη ημέρα επιστρέφει κανονικά στην καθημερινότητά του.

Μέχρι τώρα, δέκα άτομα έχουν τολμήσει να ακολουθήσουν τη μέθοδό του ράβοντας το τσιρότο στο στόμα τους. Σύμφωνα με τον Αμερικανό γιατρό, μετά το μήνα της θεραπείας το αποτέλεσμα είναι πέντε με δέκα κιλά λιγότερο βάρος.

Ο δόκτωρ Τσουγκάι (Chugay) δηλώνει ενθουσιασμένος με την ανακάλυψή του, ωστόσο υπάρχουν συνάδελφοί του που ήδη αντέδρασαν έντονα. Ενας απ’ αυτούς είναι ο δόκτωρ Γιόνι Φρίντχοφ, ο οποίος στο blog του έχει ήδη απορρίψει με επιχειρήματα την ανακάλυψη. «Το τσιρότο γλώσσας Τσουγκάι δημιουργήθηκε για να μας υπενθυμίζει καθημερινά ότι το να έχει κάποιος master δεν σημαίνει πως είναι και έξυπνος» γράφει χαρακτηριστικά ο δόκτωρ Φρίντχοφ, σημειώνοντας ότι μετά το τέλος του βασανιστηρίου με το τσιρότο που προκαλεί πόνο ο ασθενής θα αρχίσει να καταναλώνει εκ νέου στερεή τροφή, με αποτέλεσμα να πάρει ταχύτατα τα κιλά που έχασε τον ένα μήνα που φορούσε το τσιρότο. Σχολιάζοντας μάλιστα την άποψη του Τσουγκάι ότι η ανακάλυψή του δεν προκαλεί κακό, ο Φρίντχοφ λέει ότι το αίσθημα δυσφορίας που προκαλείται αν κάποιος δαγκώσει ή μασήσει είναι κακό, τόσο κακό που προοπτικά μπορεί να οδηγήσει τον ασθενή σε αλλαγή συμπεριφοράς, ακόμα και σε κατάθλιψη.

(Πηγή madata)