Μυστήριο με το θάνατο του 6χρονου στον Μυστρά

Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2009

StumpleUpon DiggIt! Del.icio.us Blinklist Yahoo Furl Technorati Simpy Spurl Reddit Google Twitter FaceBook

Η επίσκεψη για παιχνίδι και φαγητό στο φημισμένο λαϊκό πανηγύρι της καστροπολιτείας του Μυστρά έγινε τραγωδία. Και η τραγωδία... θρίλερ για έναν 6χρονο μαθητή που ξεψύχησε στα χέρια των γονιών του, οι οποίοι κατήγγειλαν ότι το παιδί τους πέθανε από δηλητηριασμένο γουρουνόπουλο που κατανάλωσαν οικογενειακώς αγοράζοντάς το από υπαίθριο παράπηγμα.

Η υπόθεση έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις. Μετά το αποτέλεσμα της ιατροδικαστικής εξέτασης, που έδειξε θάνατο από ειλεό -πιθανώς έπειτα από γαστρεντερικό πρόβλημα- τα στοιχεία που θα προκύψουν από την προανάκριση και την εισαγγελική έρευνα είναι αυτά που θα διαφωτίσουν πλήρως τις ακριβείς συνθήκες κατάληξης του άτυχου παιδιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν αναστατώσει την τοπική κοινωνία, τη Δευτέρα το βράδυ 31 Αυγούστου, πενταμελής οικογένεια από το Βλαχιώτη Λακωνίας πηγαίνει στην εμποροπανήγυρη και ψωνίζει ψητό χοιρινό κρέας από υπαίθριο κατάστημα που διατηρούσαν στο χώρο ιδιοκτήτες από το χωριό Κροκεές. Η οικογένεια πηγαίνει στο σπίτι της, τρώει το χοιρινό και, όπως καταγγέλθηκε, δύο από τα μέλη της αρχίζουν να νιώθουν δυσφορία και να έχουν διάρροια και εμετούς, που προδίδουν σοβαρή τροφική δηλητηρίαση. Στις 5.00 το απόγευμα της Τρίτης το 6χρονο παιδί, που κατά την καταγγελία είχε τα ίδια συμπτώματα, χλομιάζει και πεθαίνει αβοήθητο κατά τη μεταφορά του στο Κέντρο Υγείας Βλαχιώτη, όπου διαπιστώνεται ο θάνατός του. Από εκείνο το σημείο αρχίζουν η παραφιλολογία, οι φήμες αλλά και η παράθεση πραγματικών περιστατικών που μπερδεύονται και γίνονται κουβάρι. Οπως ακούγεται, συνολικά δέκα άτομα παραπονέθηκαν για συμπτώματα γαστρεντερίτιδας, κάτι όμως που δεν επιβεβαιωνόταν επίσημα από αστυνομικές πηγές μέχρι χθες το απόγευμα. Είναι ακόμα ασαφές εάν ο μεγάλος αριθμός ασθενών αγόρασε δηλητηριασμένο γουρουνόπουλο από το ίδιο μαγαζί και εάν κατέφυγαν σε τοπικά ιατρεία για παροχή φαρμακευτικής αγωγής. Το ζευγάρι των ιδιοκτητών του υπαίθριου καταστήματος συνελήφθη από την αστυνομία και οδηγήθηκε χθες το πρωί στον εισαγγελέα Σπάρτης.

Το μεσημέρι αφέθηκαν ελεύθεροι μετά από εισαγγελική παραγγελία για διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Νίκο Καλόγρια, που διενήργησε τη νεκροτομή του 6χρονου παιδιού, ο ανήλικος μαθητής υπέκυψε από ειλεό. Συστροφή, δηλαδή, του εντέρου το οποίο ήταν γεμάτο κόπρανα, δείγμα πολύωρης και επίπονης διάρροιας λόγω πιθανού γαστρεντερικού προβλήματος. Στην ερώτησή μας εάν μια τροφική δηλητηρίαση επιφέρει ειλεό ο ιατροδικαστής Αθηνών επισήμανε ότι κάτι τέτοιο είναι σπάνιο, αλλά όχι απίθανο να συμβεί. Από το σώμα του παιδιού ελήφθη βιολογικό υλικό για περαιτέρω ιστολογικές εξετάσεις.

(Πηγή madata.gr)