Τα σενάρια για το τέλος του κόσμου το 2012!

Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2009

StumpleUpon DiggIt! Del.icio.us Blinklist Yahoo Furl Technorati Simpy Spurl Reddit Google Twitter FaceBook

Το έτος 2000 μ.Χ. μας προσπέρασε χωρίς να μας βρει κανένα κακό! Παρά τις δυσοίωνες προβλέψεις, λειτούργησε -άσχετα αν στην πορεία χάλασε- και ο μεγάλος επιταχυντής αδρονίων του CERN χωρίς να προκαλέσει τη συντέλεια του κόσμου.

Τώρα περιμένουμε την 21η Δεκεμβρίου 2012. Την ημερομηνία που σύμφωνα με το ημερολόγιο των Μάγιας περιμένουμε (;) να πέσει ο ουρανός στο κεφάλι μας! Θέλετε να μάθετε ποια είναι τα πιο πιθανά καταστροφολογικά σενάρια που υπό συνθήκες θα μπορούσαν να μας εξοντώσουν μέχρι την 21η Δεκεμβρίου; Ιδού η λίστα βάσει πιθανοτήτων και... ο Θεός βοηθός!


ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΕ ΟΥΡΑΝΙΟ ΣΩΜΑ
Χιλιάδες ιστολόγια αναφέρουν πως στις αρχές του 21ου αιώνα κάποιος άγνωστος πλανήτης θα συγκρουστεί ή θα περάσει πολύ κοντά από τη Γη, με αποτέλεσμα να εξαφανιστεί η ανθρωπότητα. Ενα από αυτά τα ουράνια σώματα είναι και ο Νιμπίρου, ένας πλανήτης που κινείται με ακαθόριστη πορεία στο ηλιακό μας σύστημα και στον οποίο αναφέρθηκε για πρώτη φορά στα τέλη του 1960 ο Ζαχαρίας Σίτσιν.
ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Υπάρχουν ελάχιστα διαθέσιμα. Μερικοί μόνο υποστηρίζουν πως ο νέος πλανήτης που κινείται στις παρυφές του ηλιακού μας συστήματος το 2012 θα περάσει κοντά στη Γη με απρόβλεπτες συνέπειες!
ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ: 0,02%.


ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ
Κάποιοι υποστηρίζουν πως τον Δεκέμβριο του 2012 μια κολοσσιαία λάμψη του ήλιου θα σκορπίσει τον όλεθρο στη Γη!
ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Σύμφωνα με τους ειδικούς, μια τέτοια λάμψη το πολύ πολύ να κατέστρεφε μερικούς δορυφόρους. Ποτέ όμως δεν θα μπορούσε να προκαλέσει την καταστροφή του πλανήτη.
ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ: 0,03%.


ΜΕΤΑΤΟΠΙΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΩΝ ΤΗΣ ΓΗΣ
Μεγάλο μέρος των οπαδών των εσχατολογικών θεωριών υποστηρίζει πως μια πιθανή μετατόπιση των πόλων του πλανήτη θα προκαλούσε μια σειρά από καταστροφικά γεγονότα στη Γη. Μάλιστα, πολλοί πιστεύουν πως τόσο οι Μάγιας όσο και οι αρχαίοι Αιγύπτιοι μπόρεσαν να υπολογίσουν με ακρίβεια τις μετατοπίσεις των πόλων στο μέλλον. Παρ’ όλα αυτά όμως, κατά τα λεγόμενά τους οι ημερομηνίες αυτές κρατούνται ως εφτασφράγιστο μυστικό για ευνόητους λόγους!
ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Επιστήμονες ανακάλυψαν πως πριν από 800.000.000 χρόνια ο πλανήτης μας όντως προέβη σε μια κίνηση αυτοεξισορρόπησης και πως ο Βόρειος Πόλος σε διάστημα λιγότερο των 20.000.000 ετών μετατοπίστηκε κατά 50 μοίρες. Το σημείο τριβής όμως μεταξύ των επιστημόνων και των «προφητών» είναι το γεγονός πως οι πρώτοι πιστεύουν ότι, αν συμβεί κάτι τέτοιο, θα λάβει χώρα σε περίπου 1.000.000 χρόνια, ενώ οι δεύτεροι έχουν την πεποίθηση πως θα συμβεί το 2012.
ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ: 10%.


ΕΞΑΝΤΛΗΣΗ ΤΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΪΚΩΝ ΑΠΟΘΕΜΑΤΩΝ
Αν και είναι πλέον ευρύτατα γνωστό πως το υπέδαφος του πλανήτη σιγά σιγά στερεύει από πετρέλαιο, αρκετοί υποστηρίζουν πως τα πράγματα θα είναι επικίνδυνα μόνο όταν η ζήτηση ξεπεράσει την προσφορά. Αντίθετα, άλλοι λένε πως αυτό ήδη συμβαίνει, ενώ οι πιο... αισιόδοξοι προειδοποιούν πως κάτι τέτοιο αναμένεται να γίνει από τώρα μέχρι το 2020! Πάντως, πολλά sites ήδη έχουν συνδέσει την εξάντληση των πετρελαϊκών αποθεμάτων με την προφητεία των Μάγιας!
ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Ουσιαστικά υπάρχουν δύο κρίσιμα ερωτήματα: το πότε αναμένεται να τελειώσει το πετρέλαιο, αλλά και το αν ο κόσμος μέχρι τότε θα έχει βρει άλλες ενεργειακές λύσεις. Σήμερα πάντως οι ομολογίες αρκετών πετρελαϊκών κολοσσών πως ήδη έχουν προβεί στην υπερεκμετάλλευση των κοιτασμάτων τους προκαλούν δικαιολογημένη ανησυχία για το τι μέλλει γενέσθαι.
ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ: 40%.


Η ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΙΣΣΩΝ
Τον χειμώνα του 2008 χωρίς να υπάρχει εξήγηση το 36% των μελισσιών στις ΗΠΑ καταστράφηκε ολοσχερώς. Το ίδιο παρατηρήθηκε και σε ευρωπαϊκές χώρες όπως η Γαλλία, η Ισπανία, το Βέλγιο, η Πορτογαλία και η Ιταλία.
ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Πέρα από τη μειωμένη παραγωγή μελιού, ο αφανισμός των μελισσών νομοτελειακά θα επιφέρει τεράστιο πλήγμα σε καλλιέργειες όπως η σόγια, το βαμβάκι κ.ά. Και αν συνυπολογίσουμε πως το 30% των τροφίμων εξαρτάται άμεσα από τις μέλισσες, τότε αντιλαμβανόμαστε τις συνέπειες της εξαφάνισή τους.
ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ: 70%.

(Πηγή)

1 σχόλια:

xristina είπε...

Ελπίζω, να μην γίνει τίποτα απο όλα αυτά...αγχώθηκα τώρα. Καλησπέρα.