Έκαψαν την ελληνική σημαία στα Σκόπια

Κυριακή 23 Αυγούστου 2009

StumpleUpon DiggIt! Del.icio.us Blinklist Yahoo Furl Technorati Simpy Spurl Reddit Google Twitter FaceBook

Ελληνική σημαία στην παραλίμνια πόλη Στρούγκα, της FYROM, έκαψαν -άγνωστοι μέχρι στιγμής δράστες- τις πρώτες πρωινές ώρες.

Η ελληνική σημαία είχε αναρτηθεί σε ιστό μαζί με σημαίες και άλλων χωρών, σε διεθνή εκδήλωση ποίησης, που διεξάγεται κάθε χρόνο αυτή την περίοδο, στην πόλη της Στρούγκας, στις όχθες της Οχρίδας.

Η αστυνομία των Σκοπίων διενεργεί έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών. Αναλυτικότερα, οι άγνωστοι δράστες έκαψαν την ελληνική σημαία στην παραλίμνια πόλη Στρούγκα, στο Β/Δ τμήμα της ΠΓΔΜ, τις πρώτες πρωινές ώρες και σύμφωνα με ανακοίνωση της τοπικής αστυνομίας, το εν λόγω προσβλητικό -για το εθνικό μας σύμβολο- περιστατικό συνέβη τα ξημερώματα Σαββάτου προς Κυριακή.

Από την αστυνομία ανακοινώθηκε ότι διεξάγεται σχετική έρευνα για τον εντοπισμό και σύλληψη των δραστών.

Η ελληνική σημαία είχε αναρτηθεί σε ιστό μαζί με άλλες σημαίες αρκετών ακόμη χωρών, στην διάρκεια της διεθνούς εκδήλωσης ποίησης που διεξάγεται κάθε χρόνο, την περίοδο αυτή, στην πόλη της Στρούγκας η οποία απλώνεται κατά μήκος της λίμνης της Οχρίδας.

Η διεθνής εκδήλωση ποίησης στην πόλη Στρούγκα διεξάγεται κάθε χρονιά από το 1966 και θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα πολιτιστικά γεγονότα στην ΠΓΔΜ. Το 1985, το πρώτο βραβείο ποίησης απονεμήθηκε στον Έλληνα ποιητή, Γιάννη Ρίτσο.

(Πηγή madata.gr)