Ξεψύχησε το κοάλα-σύμβολο

Παρασκευή, 7 Αυγούστου 2009

StumpleUpon DiggIt! Del.icio.us Blinklist Yahoo Furl Technorati Simpy Spurl Reddit Google Twitter FaceBook

Το κοάλα σύμβολο ξεψύχησε χθες κατά τη διάρκεια επέμβασης. Η Σαμ, το θηλυκό κοάλα, που τον περασμένο Φλεβάρη νίκησε την πύρινη λαίλαπα.
Οι φωτογραφίες της να πίνει νερό από τα χέρια ενός δασοπυροσβέστη στη μέση ενός καρβουνιασμένου δάσους την είχαν μετατρέψει στην προσωποποίηση της ελπίδας ότι η φύση θα ανακάμψει από τις μεγάλες πυρκαγιές που κατέκαψαν την Αυστραλία, αφήνοντας πίσω τους 173 νεκρούς και 7.500 αστέγους.

Η Σαμ πέθανε, όταν οι γιατροί που θα της έκαναν εγχείρηση για να τη θεραπεύσουν κατάλαβαν ότι η κατάστασή της ήταν μη αναστρέψιμη. Στη συνέχεια, προχώρησαν σε ευθανασία, καθώς, παρότι γενικά ήταν δραστήρια και χαρούμενη μέχρι το τέλος της, υπέφερε από ισχυρούς πόνους της μήτρας και των ωοθηκών.
Ξεψύχησε το κοάλα-σύμβολο

Οσοι γνώρισαν τη Σαμ από κοντά, μετά τη διάσωσή της και την ανάνηψη από τα τρίτου βαθμού εγκαύματα που έφερε από τη φωτιά, μιλάνε για ένα μοναδικό ζώο

Ο Ντέιβιντ Τρι, ο δασοπυροσβέστης που την είχε εντοπίσει ανάμεσα στους απανθρακωμένους κορμούς ενός δάσους στη Βικτόρια, δήλωσε συντετριμμένος από την είδηση του θανάτου της Σαμ.

«Δεν μπορώ να σταματήσω να κλαίω. Επέζησε από τις φωτιές και πέθανε από μια ασθένεια για την οποία θα έπρεπε να την είχαν εμβολιάσει», δήλωσε στον Τύπο ο Ντέιβιντ Τρι.

(Πηγή imerisia.gr)