Σε λειτουργία το 1ο Δημοτικό Ιατρείο του Δήμου Αθηναίων

Πέμπτη 20 Αυγούστου 2009

StumpleUpon DiggIt! Del.icio.us Blinklist Yahoo Furl Technorati Simpy Spurl Reddit Google Twitter FaceBook

Σε λειτουργία τίθεται από σήμερα το πρώτο Ιατρείο Γρίπης, σκοπός του οποίου είναι η παροχή πρωτοβάθμιας φροντίδας για τη νέα γρίπη.

Το Ιατρείο στεγάζεται στο 1ο Δημοτικό Ιατρείο του Δήμου Αθηναίων (Σόλωνος 78) και αποτελεί το πρώτο από τα συνολικά επτά ιατρεία του δήμου που θα παρέχουν υπηρεσίες για τη νέα γρίπη μέχρι το τέλος του μήνα.

Το Ιατρείο είναι στελεχωμένο με γενικό ιατρό, παιδίατρο, επισκέπτες υγείας και νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό και παρέχει τη δυνατότητα γρήγορου τεστ προκειμένου να διαπιστωθεί εάν κάποιος έχει νοσήσει από τη γρίπη τύπου Α. Θα λειτουργεί καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) από τις οκτώ το πρωί έως τις έξι το απόγευμα χωρίς ραντεβού.

Το χώρο του Ιατρείου επισκέφθηκαν νωρίς το πρωί ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης.

Ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε ότι οι πολίτες πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς και ήσυχοι, καθώς η Πολιτεία έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα. «Είμαι βέβαιος ότι θα είμαστε από τις χώρες, που θα ξεπεράσουν αυτό το μεγάλο πρόβλημα, αυτήν τη πανδημία, με τις λιγότερο δυνατόν επιπτώσεις», κατέληξε ο υπουργός Υγείας.

Από την πλευρά του, ο κ. Κακλαμάνης δήλωσε ότι μέχρι το τέλος του μήνα θα έχουν ενταχθεί στο Δίκτυο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας για τη νέα γρίπη και τα υπόλοιπα έξι δημοτικά ιατρεία του δήμου, ένα σε κάθε δημοτικό διαμέρισμα. «Αυτά τα ιατρεία μαζί με τις είκοσι Λέσχες Φιλίας κατ'Α αρχήν, θα μετατραπούν σε κέντρα εμβολιασμού, αν και εφόσον προκύψει το πρόβλημα, με σκοπό να βοηθήσουμε την πολιτεία να ανταποκριθεί καλύτερα στην επαπειλούμενη επιδημία της γρίπης», δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων.

(Πηγή express.gr)