Συγκλονίζει υπόθεση απαγωγής μετά από 18 χρόνια

Σάββατο 29 Αυγούστου 2009

StumpleUpon DiggIt! Del.icio.us Blinklist Yahoo Furl Technorati Simpy Spurl Reddit Google Twitter FaceBook

Ενα κοριτσάκι που απήχθη πριν από 18 ολόκληρα χρόνια, ενώ πήγαινε στο σχολείο, βρέθηκε ολόκληρη γυναίκα πια και μητέρα δύο παιδιών! Η 29χρονη Τζέισι Λι Ντάγκαρντ δήλωσε στην αστυνομία της Καλιφόρνιας ότι ήταν όμηρος ενός άντρα που έχει παρελθόν σεξουαλικών εγκλημάτων και της γυναίκας του.

Ο 58χρονος Φίλιπ Γκαρίντο, που έχει καταδικαστεί για βιασμούς, είναι ο πατέρας των δύο κοριτσιών που έφερε στον κόσμο η Ντάγκαρντ, το πρώτο εκ των οποίων όταν η ίδια ήταν μόλις δεκατεσσάρων ετών.

Οπως ανακοίνωσε ο αστυνομικός διευθυντής της περιοχής, η 29χρονη και τα δυο παιδιά της αναγκάζονταν να ζουν σε παραπήγματα και σκηνές που είχε στήσει ο Γκαρίντο στην πίσω αυλή του σπιτιού του. Τα παιδιά είχαν γεννηθεί στο σπίτι και δεν είχαν ποτέ εγγραφεί σε σχολείο ή επισκεφτεί γιατρό. Αμέσως μετά την αποκάλυψη της ταυτότητάς της, η Τζέισι συναντήθηκε με τη μητέρα της, την Τέρι, που ήταν σοκαρισμένη αλλά και ενθουσιασμένη που η κόρη της την οποία είχε θρηνήσει ήταν ακόμα ζωντανή.

Ωστόσο, για τυπικούς λόγους αναμένεται να γίνει και εξέταση DNA ώστε να επιβεβαιωθεί η ταυτότητα της Τζέισι, την οποία οι απαγωγείς της είχαν ονομάσει Αλίσα. Αυτή η ανατριχιαστική ιστορία ήρθε στο φως όταν ο Γκαρίντο, που είναι μέλος θρησκευτικής αίρεσης και υποστηρίζει ότι μπορεί να ελέγξει τον ήχο με τη δύναμη της σκέψης του, προκάλεσε υποψίες στους φύλακες της πανεπιστημιούπολης του Μπέρκλεϊ όταν προσπάθησε να μοιράσει φυλλάδιο θρησκευτικού περιεχομένου.

Ενας από τους αστυνομικούς έλεγξε το φάκελό του και ανακάλυψε ότι ήταν καταγεγραμμένος ως υπεύθυνος για σεξουαλικά εγκλήματα και τελούσε σε αναστολή αφού εξέτισε την ποινή του σε φυλακή για απαγωγή και βιασμό στη Νεβάδα το 1971. Αμέσως δόθηκε εντολή στον υπεύθυνο της αναστολής του να τον ελέγξει και ο Γκαρίντο κλήθηκε να εμφανιστεί στο ττμήμα. Εκεί έφτασε με την «Αλίσα», την οποία παρουσίασε ως σύζυγό του, και δύο παιδιά. Αμέσως ο αξιωματικός θορυβήθηκε επειδή στις επισκέψεις που έκανε στο σπίτι του Γκαρίντο δεν είχε ξαναδεί αυτή την οικογένεια. Αμέσως έγινε ανάκριση στην «Αλίσα», η οποία και αποκάλυψε την ιστορία της.

(Πηγή madata.gr)