Έφηβος έπεισε τους πάντες ότι είναι μεγιστάνας με δική του αεροπορική εταιρεία

Κυριακή 19 Ιουλίου 2009

StumpleUpon DiggIt! Del.icio.us Blinklist Yahoo Furl Technorati Simpy Spurl Reddit Google Twitter FaceBook

Μπορεί να είναι μόλις 17 χρονών, αλλά κατάφερε να ξεγελάσει τους υπεύθυνους της βρετανικής αεροπλοΐας και να τους πείσει ότι είναι μεγιστάνας που σχεδιάζει να ανοίξει νέα αεροπορική εταιρεία. Εμπνευσμένος προφανώς από την ταινία του Steven Spielberg, «Catch Me If You Can», με τον Leonardo Di Caprio, ο έφηβος από το Yorkshire, παρίστανε τον επιχειρηματία και έλεγε ότι έχει ένα στόλο αεροσκαφών με πολλούς εργαζομένους.

Χρησιμοποιώντας το ψευδώνυμο Adan Tait, πέταξε έως το Jersey για να συμμετάσχει σε συνέδριο με τον διευθυντή του αεροδρομίου της περιοχής και συνομίλησε με επικεφαλής της βιομηχανίας για τη νέα αεροπορική εταιρεία που θα εξυπηρετούσε κυρίως την Ευρώπη.

Ο Tait ήταν τόσο πειστικός που κανόνισε και νέα συνάντηση με τους υπευθύνους την επόμενη εβδομάδα. Πώς τα κατάφερε; Τους παρουσίασε website της «εταιρείας» με το όνομα American Global Group and Island Airways. Μάλιστα ο 17χρονος, πλησίασε ήδη υπάρχουσες αεροπορικές εταιρείες για συμφωνία franchise.

Η απάτη του νεαρού συνεχίστηκε για έξι μήνες, έως ότου άρχισαν να υπάρχουν υποψίες γύρω από το άτομό του. Τελικά, δημοσιογράφοι που ερεύνησαν την υπόθεση ανακάλυψαν ότι επρόκειτο για απατεώνα. Πάντως, η αστυνομία δε θα κινηθεί εναντίον του εφήβου, καθώς λέγεται ότι πάσχει από κάποια μορφή αυτισμού.

(Πηγή: zougla.gr)