«Βοηθήστε με να βρω το παιδί μου»

Τρίτη 21 Ιουλίου 2009

StumpleUpon DiggIt! Del.icio.us Blinklist Yahoo Furl Technorati Simpy Spurl Reddit Google Twitter FaceBook

«Ανησυχώ για το παιδί μου. Το απήγαγε ο πατέρας του Κυριάκος Ορφανός. Εχω να το δω 20 μήνες. Τον παρακαλώ πολύ τον ίδιο και την οικογένειά του να μου πούνε πού βρίσκεται. Η κόρη μου Πηνελόπη-Σοφία-Αντιγόνη Ορφανού με χρειάζεται».

Την έκκληση προς τον Κυριάκο Ορφανό και την οικογένειά του στην Ελλάδα και τις ελληνικές Αρχές απευθύνει η Γαλλίδα μητέρα, Ματίλντα Οντουάρ, η οποία ψάχνει απεγνωσμένα την κόρη σε Ελλάδα και Γαλλία. Για το θέμα έχει στείλει επιστολή στον Νικολά Σαρκοζί, στον Γάλλο πρωθυπουργό Κουσνέρ και συναντήθηκε με τους Ελληνες υπουργούς Δικαιοσύνης και Εσωτερικών.

Τα βήματα αναζήτησης της ανήλικης την οδήγησαν στα γραφεία της «Ε», με σκοπό να ευαισθητοποιηθεί η κοινή γνώμη.

«Βοηθήστε με παρακαλώ να φανεί ένα φως, πού είναι το παιδί μου. Δεν θέλω να κάνω κακό στον Κυριάκο. Δεν θέλω να διαπράξω το ίδιο λάθος μ' εκείνον, απομακρύνοντας το παιδί. Υπόσχομαι ότι δεν θα κόψω τη μικρή από τις ελληνικές της ρίζες. Το παιδί μου, όπως όλα τα παιδιά στον κόσμο, έχει ανάγκη τη μάνα. Ο πατέρας της Πηνελόπης - Σοφίας - Αντιγόνης μαζί με τους γονείς του, Αλέκο και Πηνελόπη, δεν το επιτρέπουν αυτό. Γιατί;».

Με κινητικά προβλήματα

Η κ. Οντουάρ γνώριζε τον Ελληνα σύντροφό της από φοιτητή. Σπούδαζε στο πανεπιστήμιο ΚΝΑΜ αεροναυπηγική. Αποφοίτησε με ιδιότητα μηχανολόγου-μηχανικού αεροσκαφών. Αμέσως έπιασε δουλειά στην Air-France με πολύ καλές αποδοχές. Το ζευγάρι είχε σχέση ελεύθερης συμβίωσης και τρελού έρωτα. Καρπός αυτής ήταν το 2005 να γεννηθεί η Πηνελόπη - Σοφία - Αντιγόνη.

Η Ματίλντα είναι απόφοιτη φυσιοθεραπείας και εργάζεται στη Γαλλία σε κοινωνική υπηρεσία, που περιθάλπει άτομα με ειδικές ανάγκες.

Από τον τρίτο μήνα ζωής του βρέφους κατάλαβε ότι κάτι δεν πάει καλά στην ανάπτυξη του παιδιού. Οι εξετάσεις στη Γαλλία επιβεβαίωσαν τις υποψίες της. Πρότεινε στον σύντροφό της να κάνουν και οι δύο εξετάσεις έλεγχου DNA, ώστε να διευκρινιστεί αν υπήρχε ιατρικό οικογενειακό προηγούμενο. Αυτός και η οικογένειά του αρνήθηκαν κατηγορηματικά.

Στη συνέχεια βαφτίζουν το παιδί στην ορθόδοξη εκκλησία της Γαλλίας και το φέρνουν για εξετάσεις στο «Αγ. Σοφία» στην Α' Παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών (8/2005). Διαγνώστηκε ότι πάσχει από το σύνδρομο CDG-Ia (αφορά την έλλειψη ενζύμων και θα έχει διά βίου κινητικά προβλήματα).

Σύμφωνα με τα λεγόμενα της Ματίλντας, ο πατέρας της μικρής και η οικογένειά του δεν αναγνωρίζουν το πρόβλημα. Ισχυρίζονται ότι το παιδί χρειάζεται καλή διατροφή -που δεν προσέφερε η μητέρα- ήλιο και θάλασσα.

«Ετσι, πριν από 20 μήνες ο πατέρας -σύμφωνα με τη μάνα- απήγαγε το παιδί. Για τον πατέρα υπάρχει διεθνές ένταλμα σύλληψης από την Interpol και το όνομά του, ως καταζητούμενου, υπάρχει και στο Ιντερνετ. Το παιδί έχει καταχωριστεί στη λίστα των αγνοουμένων παιδιών της Ευρώπης. Η Ελλάδα πρέπει να σεβαστεί τη Σύμβαση της Χάγης (σ.σ. ψηφίστηκε το 1993, κυρώθηκε στις 16.6.2009)», τονίζει και αποκαλύπτει ότι «οι παππούδες γνωρίζουν πού βρίσκεται το παιδί και ο γιος τους. Την υπόθεση δικαστικά χειρίζεται η πταισματοδίκης-ανακρίτρια Δέσποινα Σταθοπούλου. Αναζήτησα το παιδί στην οικία Ορφανού, στο Αιγάλεω, και μου απάντησαν ότι το παιδί είναι καλά και θα το δω όταν θα περπατήσει και όταν κρίνει η οικογένεια Ορφανού.

»Με εκβιάζουν να παραιτηθώ της γονικής μέριμνας. Είμαι σε απόγνωση. Εγραψα στον πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί και στον πρωθυπουργό Νικολά Κουσνέρ και στο γαλλικό υπουργείο Δικαιοσύνης. Μου απάντησαν ότι θα θέσουν το θέμα στη Διευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής στην ελληνική πλευρά. Τώρα που βρίσκομαι στην Ελλάδα επισκεφτήκαμε τους υπουργούς Εσωτερικών και Δικαιοσύνης Πρ. Παυλόπουλο και Νικ. Δένδια.

»Απευθύνθηκα στον παπά, που βάφτισε την Πηνελόπη - Σοφία - Αντιγόνη, στον ορθόδοξο μητροπολίτη Γαλλίας και τώρα σκοπεύω να επισκεφθώ τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο, όπου ανήκει ο μητροπολίτης Γαλλίας. Η οικογένεια Ορφανού λέει πολλά ψέματα και κυρίως στερεί από το παιδί τη θεραπεία του και τη μητέρα του».

Δύο χρόνια γνωρίζουν

Η «Ε» επικοινώνησε με το υπουργείο Εξωτερικών. Ο επρόσωπος του υπουργείου, κ. Γρηγόρης Δελαβεκούρας, μας επιβεβαίωσε ότι η ελληνική πρεσβεία, τα ελληνικά υπουργεία Εξωτερικών, Εσωτερικών και Δικαιοσύνης γνωρίζουν το θέμα πριν από δύο χρόνια. Επιβεβαίωσε ότι για τον Κυριάκο Ορφανό υπάρχει διεθνές ένταλμα σύλληψης και ότι το παιδί έχει καταχωρισθεί στη λίστα των αγνοουμένων παιδιών. Παραδέχτηκε ότι το ελληνικό ΥΠΕΞ συνεργάζεται με τις γαλλικές αρχές σε Αθήνα και Παρίσι.

«Ο γιος μας δεν έχει κάνει απαγωγή. Πήρε το παιδί από τα χέρια της, για να το σώσει, διότι είχε πάθει ασιτία. Εχουμε πολλά ντοκουμέντα σε βάρος της. Είναι ακατάλληλη για μητέρα. Εχει την ανάγκη ψυχολόγων, διότι την επηρεάζει η δουλειά της και τα βλέπει όλα μαύρα γύρω της. Θέλει το παιδί, ώστε να παίρνει τα επιδόματα της Πρόνοιας, στη Γαλλία. Ιατρικά το παιδί παρακολουθείται από το νευροχειρουργό Πιερ Λαντούρ, ο οποίος διέγνωσε αδενοπάθεια στον αυχένα και στην κοιλιακή χώρα. Το εγγόνι μας άρχισε να περπατάει. Ξέρουμε πού είναι μαζί με τον γιο μας. Είναι καλά και οι δύο. Της αρκεί αυτό. Θα το δει όταν θέλουμε εμείς. Πάντα με την παρουσία τρίτου προσώπου ή αστυνομικού. Δεν θα της επιτρέψουμε να το αγκαλιάσει. Εχουμε στο πλευρό μας την ανακρίτρια κ. Σταθοπούλου και τη γαλλική πρεσβεία», δήλωσαν στην «Ε» ο Αλέκος και η Πηνελόπη Ορφανού.

Στην ερώτησή μας αν γνωρίζουν ότι ο γιος τους είναι καταζητούμενος από την Interpol, απάντησαν θετικά. Και συμπλήρωσαν: «Δουλεύει, κυκλοφορεί, αλλά στέλνουμε κι εμείς χρήματα».*

(Πηγή)