Καθηγητής των ΙΕΚ Θεσσαλονίκης ο παιδόφιλος που συνελήφθη

Σάββατο 25 Ιουλίου 2009

StumpleUpon DiggIt! Del.icio.us Blinklist Yahoo Furl Technorati Simpy Spurl Reddit Google Twitter FaceBook

Καθηγητής που διδάσκει σε ΙΕΚ της Θεσσαλονίκης «χάζευε» στον ελεύθερο χρόνο του σκληρό υλικό παιδικής πορνογραφίας! Από το 2002 φέρεται ότι άρχισε να «κατεβάζει» ερωτικές σκηνές με πρωταγωνιστές ανήλικα, αλλά πλέον ο υπολογιστής του κατασχέθηκε από την αστυνομία και ο ίδιος συνελήφθη.

Πριν από λίγο καιρό οι γερμανικές αρχές, κάνοντας έρευνες στο Διαδίκτυο, έπεσαν επάνω σε Ελληνα χρήστη που, σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν από τα ηλεκτρονικά του ίχνη, «κατέβαζε» και διακινούσε υλικό παιδικής πορνογραφίας. Η Ιντερπόλ ενημέρωσε την Ελληνική Αστυνομία και οι Ελληνες «Ράμπο» του ηλεκτρονικού εγκλήματος έπιασαν δουλειά. Μετά την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου και την έκδοση του σχετικού βουλεύματος, που έδινε το δικαίωμα στις διωκτικές αρχές να ερευνήσουν την υπόθεση, τα ηλεκτρονικά ίχνη του πορνογράφου ταυτοποιήθηκαν. Το τοπικό κλιμάκιο του τμήματος ηλεκτρονικού εγκλήματος της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης έφτασε έως την πόρτα που οδηγούσαν τα ηλεκτρονικά ίχνη που άφηνε στο Διαδίκτυο ο πορνογράφος, ένας 38χρονος καθηγητής Φυσικής και Χημείας σε ιδιωτικό ΙΕΚ που διαμένει στην Πολίχνη της Θεσσαλονίκης.

Με μια επιχείρηση που στήθηκε προχθές αργά το απόγευμα παρουσία εισαγγελέα, οι αστυνομικοί έκαναν έφοδο και έπιασαν στα πράσα τον καθηγητή.

Η έρευνα έδειξε ότι ο συγκεκριμένος είχε μεγάλη συλλογή πορνογραφικού υλικού. Στην κατοχή του βρέθηκαν 170 βίντεο και 1.110 φωτογραφίες με υλικό παιδικής πορνογραφίας, ενώ οι αστυνομικοί έφυγαν φορτωμένοι από το σπίτι του, αφού βρήκαν και κατέσχεσαν επτά σκληρούς δίσκους, δύο φορητές συσκευές αποθήκευσης δεδομένων, 28 CD και 63 DVD που περιείχαν ανάλογο περιεχόμενο.

Από την προανάκριση προέκυψε ότι ο 38χρονος κατείχε και διακινούσε το επίμαχο υλικό από το έτος 2002!

Ο ίδιος παραδέχθηκε ότι του άρεσε να βλέπει τέτοιο υλικό και για το λόγο αυτό το «κατέβαζε» στον υπολογιστή του.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος και αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα και τον ανακριτή που καλούνται να αποφασίσουν αν θα τον προφυλακίσουν ή όχι ως την ημερομηνία που θα γίνει η δίκη του.
Espressonews.gr