Γραμμή για επείγοντα οδοντιατρικά προβλήματα τον Αύγουστο

Κυριακή 19 Ιουλίου 2009

StumpleUpon DiggIt! Del.icio.us Blinklist Yahoo Furl Technorati Simpy Spurl Reddit Google Twitter FaceBook

Σε σοβαρό πρόβλημα μπορεί να εξελιχθεί ο πονόδοντος τον Αύγουστο στην Αττική. Δεν είναι μόνον ο πόνος, αλλά και η αναζήτηση οδοντίατρου σε μία περίοδο που το λεκανοπέδιο είναι άδειο.

Τη λύση έρχεται να δώσει η διοίκηση του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής, η οποία θέτει σε λειτουργία, από την 1η Αυγούστου, τη γραμμή αντιμετώπισης επειγόντων οδοντιατρικών περιστατικών. Οι ασθενείς μπορούν να επικοινωνούν όλο το 24ωρο στο τηλέφωνο 210.9490560 (και Σαββατοκύριακα) και στο τηλέφωνο του Συλλόγου 210.3821109, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, προκειμένου να πληροφορηθούν ποιος οδοντίατρος εργάζεται στην περιοχή τους.

Η ζήτηση της υπηρεσίας είναι μεγάλη και κατά την περυσινή περίοδο περισσότεροι από 12.000 πολίτες εξυπηρετήθηκαν από τη γραμμή του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής τον Αύγουστο.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Δημήτρης Κρανιάς επισημαίνει ότι η λειτουργία της γραμμής εντάσσεται στην προσπάθεια για συνεχή παροχή οδοντιατρικής περίθαλψης. Βασίζεται στη συνεργασία των οδοντιάτρων - μελών του και αποδεικνύει την αναγκαιότητα ενδυνάμωσης της σχέσης του οδοντιάτρου με την κοινωνία.

‘Η εξυπηρέτηση του κοινωνικού συνόλου, αποτελεί κυρίαρχο μέλημά μας. Είναι άρρηκτα δεμένο με το επάγγελμα μας και προς αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε’ , ανέφερε ο κ. Κρανιάς.

Η γραμμή επειγόντων περιστατικών θα λειτουργήσει από την 1η Αυγούστου οι Οδοντίατροι που θα εργασθούν τον μήνα Αύγουστο θα καλύπτουν όλες τις περιοχές του λεκανοπεδίου.

Οδηγίες

Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Αττικής εξέδωσε μερικές χρήσιμες οδηγίες σε περίπτωση που έχουμε ξαφνικό πονόδοντο ή συμβεί κάποιο ατύχημα και πάθουμε ζημιά στα δόντια μας και δεν έχουμε άμεση πρόσβαση σε οδοντίατρο:

* Πριν ξεκινήσετε για τις διακοπές σας επισκεφθείτε τον οδοντίατρο σας ώστε να περιορίσετε την πιθανότητα εκτάκτων περιστατικών.
* Μην ξεχάσετε να βάλετε στις αποσκευές σας την οδοντόβουρτσά σας.
* Προσοχή στα ατομικά και ομαδικά παιχνίδια, τις εξερευνήσεις , τις αναρριχήσεις σε δένδρα και βράχους. Συχνά καταλήγουν σε σπασίματα και απώλεια των μπροστινών δοντιών.
* Προσοχή και στις καταδύσεις από βράχους , προκυμαίες και σκάφη.
* Εάν εξαιτίας κάποιου ατυχήματος , τα δόντια φύγουν από την θέση τους, διατηρείστε την ψυχραιμίά σας. Αν απλά έχουν αλλάξει θέση πιέστε τα να έλθουν στην αρχική τους θέση και επισκεφθείτε τον πλησιέστερο οδοντίατρο.
* Αν έχουν φύγει από το στόμα, φυλάξτε τα σε φυσιολογικό ορό, γάλα ή σάλιο και επειγόντως πηγαίνετε σε οδοντίατρο.
* Μετά τις διακοπές επισκεφθείτε τον οδοντίατρο σας για την αποκατάσταση των διαφόρων προβλημάτων.

(Πηγή: ιατροnet)