Καρκίνος: θεαματικά αποτελέσματα νέας θεραπείας

Τετάρτη 1 Ιουλίου 2009

StumpleUpon DiggIt! Del.icio.us Blinklist Yahoo Furl Technorati Simpy Spurl Reddit Google Twitter FaceBook

Ελπίδες για τη θεραπεία του καρκίνου γεννά μια νέα σειρά φαρμάκων που ονομάζονται «αναστολείς PARP» και αποτελούν τη σημαντικότερη ανακάλυψη στο πλαίσιο της ερευνητικής προσπάθειας για την καταπολέμηση της θανατηφόρας ασθένειας.

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι μακροπρόθεσμα τα συγκεκριμένα φάρμακα θα συμβάλλουν στη θεραπεία διαφόρων μορφών του καρκίνου.

Η θετική επίδραση των φαρμάκων πιστοποιήθηκε μετά τη διεξαγωγή κλινικών μελετών σε 60 ασθενείς με καρκίνο του στήθους, των ωοθηκών και του προστάτη.

Έκπληκτοι οι γιατροί διαπίστωσαν ότι μετά τη θεραπευτική αγωγή, οι όγκοι ασθενών που βρίσκονταν σε τελικά στάδια συρρικνώθηκαν και σε κάποιες περιπτώσεις εξαφανίστηκαν.

Εκτός αυτού, κατά τη διάρκεια της θεραπείας πολλοί ασθενείς δεν παρουσίασαν τις παρενέργειες που προκαλούνται από τις κλασικές μεθόδους καταπολέμησης του καρκίνου όπως ναυτία και απώλεια μαλλιών.

Οι πρώτες σκέψεις για τη θεραπεία του καρκίνου με τη βοήθεια αναστολέων PARP πραγματοποιήθηκαν τις αρχές της δεκαετίας του ’90.

Εκείνη την περίοδο οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι σε κάποιες περιπτώσεις ο καρκίνος κληροδοτείται στα μέλη μιας οικογένειας και ότι ορισμένες γυναίκες είχαν 90% πιθανότητες να εμφανίσουν τη συγκεκριμένη ασθένεια.

Τότε ξεκίνησε το «κυνήγι του γονιδίου του καρκίνου του στήθους», δηλαδή οι επιστήμονες εστίασαν την προσπάθειά τους στην ανακάλυψη του γονιδίου που θα απαντούσε σε διάφορα ερωτήματα όπως ποια είναι η αιτία του καρκίνου και ποια η θεραπεία του.

Έκτοτε πραγματοποιήθηκαν πολλές προσπάθειες που τελικά οδήγησαν στη δημιουργία της νέας σειρά φαρμάκων PARP που πλήττουν τα καρκινικά κύτταρα αφήνοντας άθικτα τα υγιή.

πηγή i-live.gr

2 σχόλια:

mar9659 είπε...

Καλημέρα Γιώργο μου !! Και καλό μήνα!Νέα φάρμακα βγαίνουν κατά του καρκίνου,νέοι μέθοδοι θεραπείας ,επίσης ,αλλά γιατί εδώ τα νοσηλευτικά κέντρα δεν τα εφαρμόζουν; και κάθε μέρα χάνουμε και απο ένα συνανθρώπο μας ;'οπως και σήμερα σε λιγες ώρες στην Πάτρα θα αποχαιρετήσουν η κόρη μου, οι φίλοι του και η οικογένεια του ενα νέο παλληκάρι 29-30 χρόνων.Και εγώ προσωπικά εχω χάσει,γονείς στα 18 μου,συγγενείς,απο την επάρατη νόσο. Το 1978,έχασα τον πατέρα μου απο καρκίνο του Ήπατος. Νοσηλευόταν στον Αγ. Σάββα και παρόλες τις τότε προσπάθειες των γιατρών,σε 7 μήνες τον έχασα με τους φρικτότερους πόνους.Απο τότε λοιπόν και μέχρι σήμερα ,άκουγα οτι βρέθηκε καινούργιο φάρμακο.Κι όμως έχω χάσει μέχρι και σήμερα φίλους ,συμπολίτες μου απο 15-65 και... ΑΚΌΜΗ ΚΑΙ ΤΏΡΑ ΈΧΩ 2 ΦΊΛΕς ΠΟΥ ΝΟΣΟΎΝ ΚΑΙ ΠΑΛΕΎΟΥΝ ΑΥΤΌ ΤΟ ΘΗΡΊΟ!!!Που είναι λοιπόν αυτό το φάρμακο;Τους λόγους τους ξέρουμε σχεδόν όλοι μας...Παίζονται συμφέροντα....Τις ζωές των συνανθρώπων μας θα κοιτούν...Ζητώ συγνώμη για το ξέσπασμα μου,αλλά δεν αντέχω να ακούω ότι χάνονται νέοι άνθρωποι κάτι πρέπει να γίνει!!!

mar9659 είπε...

Y.Γ.(Υπ'όψιν αυτό το παλληκάρι,δεν κάπνιζε,δεν έπινε.Αθλούνταν καθημερινά και γενικώς έκανε μια υγιεινή ζωή.)