Πως να αποτρέψετε το βιασμό σε ραντεβού ή κατά την έξοδό σας σε ΜΠΑΡ ή ΠΑΡΤΥ

Κυριακή 12 Ιουλίου 2009

StumpleUpon DiggIt! Del.icio.us Blinklist Yahoo Furl Technorati Simpy Spurl Reddit Google Twitter FaceBook

Αν και οι περισσότεροι άνθρωποι σκέφτονται τους βιαστές ως ξένους, περίπου μισός αριθμός των θυμάτων βιασμού γνωρίζει το πρόσωπο που τους επιτέθηκε. Το καλό είναι ότι οι περισσότεροι date-rape μπορούν να αποτραπούν.


ΒΗΜΑΤΑ ΑΠΟΤΡΟΠΗΣ

1. Αποφύγετε να μεθάτε στα πάρτι. Το οινόπνευμα ελαττώνει την ικανότητα αντίδρασης και μειώνει την επαγρύπνηση, έτσι ώστε οι άνθρωποι να κάνουν πράγματα που δεν θα έκαναν κανονικά αν ήταν νηφάλιοι. Είναι καλύτερο να μείνετε μακριά από ουσίες, ειδικά όταν βρίσκεσαι σε μια συνάντηση γνωριμίας με ξένους. Εάν μεθύσετε ή βρίσκεστε κάτω από την επήρεια ουσιών γίνεστε εύκολο θήραμα, και εύκολα αντιληπτοί για την κατάστασή σας από εκείνους που έχουν κακές προθέσεις.

2. Πάντα προσέξτε οποιοδήποτε ποτό που πίνετε. Να το έχετε πάντα μαζί σας όπου και αν κινηθείτε. Λάβετε υπόψη σας ότι φάρμακα που χρησιμοποιούνται σε βιασμούς αναμιγνύονται εύκολα στα ποτά όταν δεν κοιτάζετε και μπορούν να προκαλέσουν την απώλεια συνείδησης ή την μεταστροφή της εγρήγορσης και δυνατότητας αντίστασης.

3. Αν χάσετε από τα μάτια σας το ποτό σας, μην το καταναλώστε αλλά πάρτε ένα άλλο. Μην ξεχνάτε ότι μια ουσία θα μπορούσε να προστεθεί στο ποτό σας κατά τη διάρκεια της απουσίας σας.

4. Αποφύγετε τα απομονωμένα σημεία στα ραντεβού σας έως ότου τον ή την εμπιστευτείτε. Πηγαίνετε σε διπλά ραντεβού μέχρις ότου αισθανθείτε άνετα για να απομονωθείτε με το φίλο ή τη φίλη σας.

5. Αξιολογήστε τους ανθρώπους που συναναστρέφεστε.

6. Να είστε σαφής για αυτό που επιδιώκετε από τη σχέση σας. Εάν δεν είστε σίγουρη/ος για τα αισθήματά σας ζητήστε από το πρόσωπο με το οποίο βγαίνετε μια πίστωση χρόνου για να ξεκαθαρίσετε τα συναισθήματά σας. Μην ξενοκοιμάστε, μην φλερτάρετε, ή μην δώσετε σημάδια πως δεν αισθάνεστε καλά. Μην αφήστε κανένα να σας πιέσει να κάνετε οτιδήποτε που δεν αισθάνεστε ότι είναι σωστό.

7. Αποφύγετε να μείνετε μόνη/μόνος με εκείνους που σας κάνουν να αισθάνεστε άσχημα. Το ένστικτο σας θα σας προειδοποιήσει για ποιες καταστάσεις πρέπει να αποφύγετε. Και αν ακόμα προσκληθείτε για ένα καφέ ένα τσάι ή ένα ποτό από κάποιο νέο φίλο ακόμη και το καταμεσήμερο ΔΕΝ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕΙ ΜΟΝΗ/ΟΣ. Πάρτε έναν φίλο ή φίλους μαζί σας. Αυτό μπορεί να αποτρέψει πολλές παρανοήσεις, και σε πολλά μέρη του κόσμου δεν είναι περίεργο αυτό και μπορείς να το πράξεις χωρίς την άδεια του άλλου. Φροντιστείτε πρώτα από όλα για την προσωπική σας ασφάλεια.

8. Μην πηγαίνετε σε ένα διαμέρισμα ή ένα δωμάτιο ξενοδοχείου εάν δεν ξέρετε το πρόσωπο καλά, και μην αφήσετε να σας ακολουθήσουν στο δικό σας δωμάτιό. Αν βρεθείτε στην διάθεση ατόμων που δεν επιθυμείτε είτε στο δωμάτιό σας είτε σε άλλο θα είναι δύσκολο να αντιμετωπίσετε δυσάρεστες καταστάσεις.

ΜΕΡΙΚΑ ΤΕΧΝΑΣΜΑΤΑ

· Εμπιστευθείτε το ένστικτό σας! Εάν αισθάνεστε οποιαδήποτε ανησυχία ΜΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΤΕ ΝΑ ΟΜΑΛΟΠΟΙΗΣΕΤΕ την κατάσταση απλά αποχωρήστε. Πέστε στον σύντροφό σας ότι είστε άρρωστη και ότι είστε έτοιμοι να κάνετε εμετό, ή ξεφύγετε με οποιαδήποτε δικαιολογία. Μην αμφιβάλετε ποτέ για τα ένστικτά σας ή μην πείτε ότι έχετε κάνει λάθος εκτίμηση της κατάστασης. Αν δεν σας αρέσει φεύγετε. Πολλοί αναλογιζόμενοι τέτοιες δυσάρεστες καταστάσεις συνειδητοποιούν ότι είχαν τα κακά προαισθήματα από πριν.

· Εάν όλα αποτύχουν πιείτε το νερό, ή αναμίξτε το με κόκα-κολα και σπράϊτ για να μοιάζει με ένα ποτό.

· Πηγαίνετε στα πάρτι με έναν έμπιστο φίλο ή έναν άτομο για παρατηρητή που δεν πίνει, το οποίο μπορεί να σας παρακολουθεί και να σας προστατεύσει.

· Πάντα έχετε μαζί σας τα κλειδιά του αυτοκινήτου σας για να απομακρυνθείτε ή να τα χρησιμοποιήσετε σαν όπλο.

· Να έχεε πάντα μαζί σας χρήματα για να πάρετε ταξί σε έκτακτη ανάγκη και μην τα ξοδέψετε. Μπορεί να το χρειαστείτε ακόμα και για άλλες καταστάσεις, όπως να σας παρατήσουν στην άκρη του δρόμου ή οτιδήποτε άλλο. Εάν βρίσκεστε σε μια ξένη χώρα, πάντα να έχετε σημειωμένα το όνομα του ξενοδοχείου, τον αριθμό τηλεφώνου της υποδοχής και τη διεύθυνση του ξενοδοχείου σας, (αλλά ποτέ τον αριθμό δωματίου σας) γραπτά σε μια γλώσσα που οι ταξιτζήδες καταλαβαίνουν. Αφήνετε πληροφορίες για το που θα είστε, με ποίους, και για το πότε πρέπει να επιστρέψετε στο δωμάτιό σας. Επίσης ενημερώστε για το πώς κάποιος μπορεί να σας βρει.

· Εάν είναι αναγκαίο αντιμετωπίστε οποιονδήποτε υποψήφιο βιαστή με όποιο τρόπο μπορείτε ώστε να μπορέσετε να δραπετεύσετε.

· Να είστε προσεκτική έναντι των μεγάλων σουπιερών με ποτά ,δεδομένου ότι μπορούν να χυθούν και να διαλυθούν μέσα σε αυτά εύκολα διάφορες ουσίες.

· Ανοίξτε τα ποτά σας οι ίδιοι, και μην τα μοιραστείτε.

· Εάν υπάρχουν οποιαδήποτε αντικείμενα σεξουαλικού προσανατολισμού που σας ενοχλούν, μην πείτε τίποτα. Απλά σηκωθείτε και φύγετε!

· Μην βγαίνετε με ξένους.

· Καλέστε τους γονείς σας εάν είστε στριμωγμένοι ή κάποιο φίλο που μπορεί να βοηθήσει. Είναι προτιμότερο να καλέσετε τους γονείς ή κάποιο φίλο αντί να υποστείτε βιασμό, δολοφονία, ή οποιαδήποτε άλλη δυσάρεστη κατάσταση. ΠΟΤΕ ΜΗΝ ΔΙΣΤΑΣΕΤΕ ΝΑ ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΕΤΕ

· Τοποθετήστε διάφορους ανθρώπους που σας αγαπούν και θα απαντούσαν και θα αποκρίνονταν στις κλήσεις σας στον πίνακα ταχυεπιλογής του κινητού σας. Κατόπιν, εάν είστε σε μια δύσκολη κατάσταση πατήστε κάποιο αριθμό της ταχυεπιλογής χωρίς ο άλλος να το γνωρίζει.

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

· Εάν αρχίζει κάποιος να σας παρενοχλεί πέστε του δυνατά να σταματήσει και να απομακρυνθεί και πράξτε το ΑΜΕΣΑ ιδιαίτερα αν υπάρχουν άνθρωποι γύρω σας.

· Πάντα να είστε σε ετοιμότητα και ενήμερη για την κατάστασή σας.

ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΑΣΦΑΛΗΣ,

ΜΗΝ ΥΠΟΘΕΣΤΕ ΠΟΤΕ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΜΗ-ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ

ΜΕΤΑΞΥ ΕΝΟΣ ΑΝΔΡΑ ΚΑΙ ΜΙΑΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

ΚΑΙ ΠΡΑΞΕΤΕ ΑΝΑΛΟΓΩΣ.
πηγή http://boraeinai.blogspot.com/2009/06/blog-post_03.html