Ελληνικό Ινστιτούτο Διατροφής
Οι διατροφικές τάσεις των σύγχρονων ανθρώπων έχουν αρχίσει ήδη να αναζητούν το διέξοδο τους από τον κυκεώνα της έντονης βιομηχανοποίησης και επεξεργασίας των τροφών.
Βρισκόμαστε σε ένα θετικό στάδιο μετεξέλιξης, όπου ο καταναλωτής θεωρεί πια προνόμιο ότι πριν λίγες δεκαετίες εθεωρείτο αυτονόητο.
Προνομιούχος πια δεν θεωρείται αυτός που έχει την οικονομική άνεση να επισκέπτεται τα ράφια ενός super market συχνά, αλλά αυτός που μπορεί να εξασφαλίσει για την διατροφή του πρωτογενή ανεπεξέργαστα διατροφικά υλικά όπως για παράδειγμα χωριάτικο τυρί, αβγά από «αλανιάρες» κότες, λαχανικά από βιοκαλλιέργειες κ.λ.π..
Αυτή η συνειδητή ροπή του κόσμου προς ότι πιο φυσικό και αγνό, φαίνεται πως μελλοντικά θα επαναπροσδιορίσει τις παραμέτρους πάνω στις οποίες πρέπει να κινούνται οι μεγάλες βιομηχανίες τροφίμων και συνάμα θα ανακουφίσει αρκετούς από τους διαιτολόγους, που κάποτε πίστευαν πως μπορεί να φθάσουμε στην εποχή όπου θα τρεφόμαστε με χάπια και κάψουλες, ίσα-ίσα για να επιβιώσουμε.
Health News
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου