ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ: ΚΑΡΑΒΙ - ΣΧΟΙΝΙΑΣ Λ. ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ - ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Τετάρτη 24 Ιουνίου 2009

StumpleUpon DiggIt! Del.icio.us Blinklist Yahoo Furl Technorati Simpy Spurl Reddit Google Twitter FaceBook

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ: ΚΑΡΑΒΙ - ΣΧΟΙΝΙΑΣ _ Λ. ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ - ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Σας στέλνουμε συνημμένη πρόσκληση του ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟΥ ΠΟΛΙΤΩΝ σε εκδήλωση για την ασφάλεια, τον πολιτισμό και το περιβάλλον στους δρόμους

"ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ, ΔΡΟΜΟΣ ΘΑΝΑΤΟΥ ΔΡΟΜΟΣ ΖΩΗΣ"

στο ΚΑΡΑΒΙ στον Σχοινιά, την Τρίτη 7 Ιουλίου 2009, 19.00

Μαζί μας θα είναι: η Βάσω Μυλωνά, Πρόεδρος του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας Πάνος Μυλωνάς και ο Διοικητής της Τροχαίας Αν.Αττικής κ. Αθ. Παπακωνσταντίνου.

Θα πραγματοποιηθεί επιμόρφωση - επίδειξη από ειδικούς διασώστες του ΕΚΑΒ για τη σωστή συμπεριφορά αμέσως μετά από ατύχημα.

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με συνάντηση γνωριμίας όπου θα ανακηρυχθεί και βραβευθεί το σύνθημα της εκστρατείας μας, για το οποίο από σήμερα σας καλούμε να καταθέσετε τις προτάσεις σας με όποιον τρόπο επιθυμείτε (παρακάτω παρουσιάζουμε την κεντρική ιδέα της πρωτοβουλίας μας για να πάρετε ιδέες)..

Συνάντηση ενεργών πολιτών πραγματοποιήθηκε στην Παλλήνη, την Πέμπτη 2 Απριλίου 2009 με θέμα τη δημιουργία ενός πυρήνα πολιτών και συλλόγων με κεντρικό στόχο τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας στην ιδιαίτερα επικίνδυνη για όλους μας πλέον, Λεωφόρο Μαραθώνος. Η δραστηριότητα της υπό σύστασης πρωτοβουλίας έχει τρεις άξονες:



1. Τη στατιστική πληροφόρηση, μελέτη, παρέμβαση προς τις αρμόδιες αρχές-ρυθμίσεις,



2. Ενέργειες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης,



3. Τη συστηματική αντιμετώπιση επιμέρους θεμάτων, όπως οι διαφημιστικές πινακίδες-θέμα
SOS, το παρκάρισμα, η επικίνδυνη οδήγηση, η σωστή αστυνόμευση, το πεζοδρόμιο, οι παράνομες παρακείμενες χρήσεις, η πύκνωση των ΜΜΜ, η δημιουργία πεζογεφυρών, ποδηλατοδρόμου, τα στηθαία και άλλα.



Η δημιουργία ενός Μαραθωνίου Παρατηρητηρίου Πολιτών και η αποτελεσματική παρέμβαση του θα συμβάλλει στο μέλλον στην ανάδειξη της Μαραθώνιας διαδρομής, την ήπια και ποιοτική ανάπτυξη και τη διατήρηση και προαγωγή της ασφάλειας, του πολιτισμού και του περιβάλλοντος στην ευρύτερη περιοχή, ένθεν κακείθεν της Λ. Μαραθώνος και σε όλο το μήκος της. Η πρωτοβουλία έχει χαρακτήρα κινητοποίησης της κοινωνίας πολιτών, είναι δηλαδή ανεξάρτητη από δημοτικές, νομαρχιακές και κομματικές παρατάξεις και σκοπιμότητες, καθώς και από ιδιωτικά συμφέροντα και κερδοσκοπικές επιδιώξεις.

Σκοπός είναι η συστηματική, στοχευμένη και πρωτότυπη ενασχόληση σε έναν συγκεκριμένο οδικό άξονα – περιοχή, να αποτελέσει ένα πετυχημένο υπόδειγμα – πιλότο για ανάλογες συσπειρώσεις και παρεμβάσεις στην υπόλοιπη Αττική και αλλού στη χώρα, λαμβάνοντας κουράγιο και τεχνογνωσία από όσους δραστηριοποιήθηκαν αφού δάκρυσαν και μεταφέροντας γνώση και αισιοδοξία σ΄εκείνους που ευχόμαστε να μην δακρύσουν ποτέ, παρά μόνο από τη χαρά της ζωής, της δημιουργίας και της προσφοράς, στον άνθρωπο, τον πολιτισμό και το περιβάλλον. Οφείλουμε ως πολίτες να κάνουμε κάτι για όλους, ειδικώς δε για τα παιδιά μας και τους νέους, ώστε η πανέμορφη Ανατολική Αττική να γίνει πιο αισιόδοξη, ασφαλής και ανθρώπινη.

Σε περιμένουμε με χαρά σε μια ωραία καλοκαιρινή βραδιά!



Για το
ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΠΟΛΙΤΩΝ


Αντώνης Ρεφούλιας
(περιοχή Δήμου Παλλήνης)