Δεν κρίθηκε ένοχη για τον θάνατο του μωρού της

Σάββατο 27 Ιουνίου 2009

StumpleUpon DiggIt! Del.icio.us Blinklist Yahoo Furl Technorati Simpy Spurl Reddit Google Twitter FaceBook

Μετά από ένα χρόνο, η 22χρονη Βρετανίδα που παρέμενε έγκλειστη με την κατηγορία ότι σκότωσε το βρέφος της στα Μάλια της Κρήτης, αναμένεται να επιστρέψει στην πατρίδα της.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνου την έκρινε αθώα λόγω αμφιβολιών. Οι τέσσερις ένορκοι έκριναν την κατηγορούμενη αθώα, ενώ οι τρεις δικαστές ψήφισαν υπέρ της ενοχής της, αναγνωρίζοντας το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας. Να σημειωθεί, ότι ο εισαγγελέας είχε ζητήσει την ενοχή της κατηγορουμένης, αναγνωρίζοντάς της όμως το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.

Η 22χρονη Βρετανίδα κατηγορείτο ότι στις 21 Ιουλίου 2008 είχε σκοτώσει το βρέφος της, τυλίγοντάς το με πετσέτες και σεντόνια στο ξενοδοχείο που διέμενε στα Μάλια Ηρακλείου.

Στην απολογία της, η νεαρή αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι ήθελε να πνίξει το παιδί της και ισχυρίστηκε ότι η ίδια, όταν κατάλαβε πως αυτό δεν ανέπνεε, έκανε ό,τι μπορούσε να το επαναφέρει στη ζωή.

Στο άκουσμα της απόφασης του δικαστηρίου, η Βρετανίδα ξέσπασε σε λυγμούς και τώρα ετοιμάζεται να επιστρέψει στην πατρίδα της και στα δύο ανήλικα παιδιά της.

Zougla.gr