Στήριξη άπορων οικογενειών από τον Δήμο Γιαννιτσών

Δευτέρα 22 Ιουνίου 2009

StumpleUpon DiggIt! Del.icio.us Blinklist Yahoo Furl Technorati Simpy Spurl Reddit Google Twitter FaceBook

Πρόγραμμα στήριξης των άπορων οικογενειών ξεκίνησε ο Δήμος Γιαννιτσών Πέλλας. Διανέμει κουπόνια σε άπορες οικογένειες, σε συνεργασία με μεγάλα σούπερ μάρκετ της περιοχής, ώστε οι δικαιούχοι να αγοράζουν τα απαραίτητα προϊόντα με έκπτωση.

«Με την ανεργία να φτάνει το 30%, οι οικογένειες που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα στα Γιαννιτσά έχουν αυξηθεί», λέει ο δήμαρχος Γιαννιτσών, Νίκος Παπανικολάου. «Δεν είναι μόνο οι μετανάστες ή οι άποροι», προσθέτει. «Το κλείσιμο των κλωστοϋφαντουργιών δημιούργησε μεγάλο αριθμό ανέργων, που βρίσκονται πλέον σε δεινή οικονομική κατάσταση και αντιμετωπίζουν σοβαρές δυσκολίες στο να ζήσουν τις οικογένειές τους. Ετσι παρατηρήθηκε αύξηση των ανθρώπων που απευθύνθηκαν στο δήμο για βοήθεια. Παρ' όλα αυτά, τονίζει ο δήμαρχος Γιαννιτσών, δεν είναι λίγοι αυτοί που, λόγω αξιοπρέπειας, δεν ζητούν βοήθεια και οι κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου τούς εντοπίζουν μέσω φίλων ή γνωστών».

Μέχρι τώρα, το πρόγραμμα στήριξης αυτών των οικογενειών γινόταν κυρίως τα Χριστούγεννα και το Πάσχα. Αυτές τις μέρες ο δήμος μοιράζει 100 δέματα με τρόφιμα σε ισάριθμες οικογένειες. Διαπιστώθηκε όμως η ανάγκη περαιτέρω στήριξης των οικογενειών αυτών, που αυξήθηκαν σε 200. Ο δήμος απευθύνθηκε σε μεγάλα σούπερ μάρκετ της περιοχής, οι ιδιοκτήτες των οποίων ανταποκρίθηκαν στο αίτημα. Υστερα από καταγραφή των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου Γιαννιτσών, διανέμονται εκπτωτικά κουπόνια αξίας 40 ευρώ σε κάθε οικογένεια που αντιμετωπίζει οικονομικό πρόβλημα, ώστε να μπορέσει να προμηθευτεί τα απαραίτητα τρόφιμα σε χαμηλότερες τιμές. Το πρόγραμμα θα λειτουργήσει αρχικά μόνο τον Ιούνιο, και, αν υπάρξει ανάγκη και δυνατότητα, θα συνεχιστεί.

Ο δήμος εξετάζει επίσης την ίδρυση ενός χώρου όπου θα συγκεντρώνονται ρούχα και γενικά ιματισμός που κάποιοι δημότες δεν επιθυμούν πια να κρατήσουν, ώστε αυτά να διατίθενται σε άπορες

πηγή enet.gr