Τραγωδία στα κύματα για να σωθεί μία 3χρονη

Παρασκευή 26 Ιουνίου 2009

StumpleUpon DiggIt! Del.icio.us Blinklist Yahoo Furl Technorati Simpy Spurl Reddit Google Twitter FaceBook

Κατάφερε να σώσει από βέβαιο πνιγμό μία οικογένεια ομοεθνών του, που έδιναν μάχη με τα τεράστια κύματα προκειμένου να βγουν σώοι στην παραλία, αλλά τελικά η φουρτουνιασμένη θάλασσα κατάπιε τον ίδιο, μπροστά στα έκπληκτα μάτια της εγκυμονούσας αρραβωνιαστικιάς του που παρακολουθούσε την τιτάνια προσπάθειά του από την ακτή.

Ο λόγος για τον ηρωικό 27χρονο Ρωσοπόντιο Δημήτρη Σαμψόνοφ, ο οποίος το απόγευμα της Τετάρτης, στη θέα μιας τριμελούς οικογένειας που χαροπάλευε με τα κύματα στη θάλασσα της Πύλου, αγνόησε τους πιθανούς κινδύνους και με περίσσιο θάρρος βούτηξε καταφέρνοντας να σώσει τη ζωή ενός τρίχρονου κοριτσιού και των γονιών του, αλλά δυστυχώς όχι και τη δική του.

Το τραγικό περιστατικό, που έχει συγκλονίσει την τοπική κοινωνία, σημειώθηκε στην παραλία Ρωμανός Μεσσηνίας, που βρίσκεται 14 μόλις χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Πύλου και που θεωρείται ως μια από τις πλέον δημοφιλείς της περιοχής.

Ολα ξεκίνησαν το απόγευμα της Τετάρτης όταν ένα τρίχρονο κοριτσάκι, που κολυμπούσε και έπαιζε στην ακτή, παρασύρθηκε από τα μεγάλα κύματα, με αποτέλεσμα να βρεθεί σε άμεσο κίνδυνο.

Μόλις αντιλήφθηκαν τι είχε συμβεί στη μικρή, ο πατέρας και η μητέρα της, που βρίσκονταν στην παραλία, όρμησαν μέσα στη θάλασσα και προσπάθησαν να την τραβήξουν στη στεριά. Ωστόσο δε μπορούσαν να την προσεγγίσουν εύκολα, αφού παρασύρονταν μακριά από τα πελώρια κύματα ύψους ακόμη και τεσσάρων μέτρων.

Χωρίς να το σκεφτεί, ο 27χρονος Ρωσοπόντιος, που ήταν στην παραλία μαζί με την πέντε μηνών έγκυο αρραβωνιαστικιά του, έπεσε στη θάλασσα και κατάφερε να βγάλει σώους τους τρεις ομοεθνείς του. Ωστόσο, κάποια στιγμή και ενώ ήταν εξαντλημένος από την υπερπροσπάθεια, παρασύρθηκε από ένα μεγάλο κύμα και χάθηκε από τα μάτια όλων όσοι παρακολουθούσαν με αγωνία την προσπάθειά του.

Αυτόπτες μάρτυρες επικοινώνησαν με τις αρχές και μέσα σε ελάχιστα λεπτά πλωτό περιπολικό του Λιμενικού, ιδιωτικά σκάφη, αλλά και ελικόπτερο Super Puma ξεκίνησαν έρευνες για τον εντοπισμό και τη διάσωσή του, οι οποίες όμως απέβησαν άκαρπες αφού δύο ώρες αργότερα η θάλασσα ξέβρασε στην αμμώδη ακτή το άψυχο σώμα του.

Η σορός του άτυχου Ρωσοπόντιου μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας για τη διενέργεια νεκροψίας νεκροτομής.
Espresso News