Παρασκευάστηκε νέο εμβόλιο για τη γρίπη ΑΗ1Ν1

Τρίτη 30 Ιουνίου 2009

StumpleUpon DiggIt! Del.icio.us Blinklist Yahoo Furl Technorati Simpy Spurl Reddit Google Twitter FaceBook

Νέο εμβόλιο για τη γρίπη τύπου Α Η1Ν1 ανακοίνωσε ότι κατασκεύασε το πανεπιστήμιο της Κουϊνσλάνδης στην Αυστραλία σε συνεργασία με την αμερικανική εταιρεία Protein Sciences Corporation.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το νέο εμβόλιο θα διατεθεί στην αγορά κοντά στο τέλος του τρέχοντος έτους, και θα μπορεί να προσαρμοστεί αν υπάρξει μεταλλαγή της γρίπης.

Όπως ανακοίνωσε ο καθηγητής Άντον Μίντελμπεργκ, πριν το νέο εμβόλιο κυκλοφορήσει στην αγορά, πρώτα θα γίνουν κλινικές δοκιμές στις ΗΠΑ, στο Μεξικό και στην Αυστραλία.

Στο μεταξύ ακόμα ένα άτομο πέθανε από τη γρίπη των χοίρων στην Αυστραλία, ανεβάζοντας σε πέντε τα θύματα της. Το τελευταίο θύμα είναι μία 26χρονη γυναίκα, η οποία πέθανε στο Βασιλικό Νοσοκομείο του Πέρθ. Η 26χρονη νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Παρακολούθησης του νοσοκομείου με άλλα προβλήματα υγείας. Εκπρόσωπος του νοσοκομείου δήλωσε ότι δεν έγινε γνωστό πότε και πώς η γυναίκα προσβλήθηκε από τον ιό.

Στη Βικτωρία το τελευταίο θύμα της γρίπης είναι μια γυναίκα ηλικίας 71 χρόνων, τα στοιχεία της οποίας δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα έπειτα από παράκληση της οικογενείας της. Ήταν το τρίτο θύμα της γρίπης στη Βικτωρία, η οποία εξακολουθεί να έχει τα περισσότερα περιστατικά.

Συνολικά σε όλη την Αυστραλία τα επιβεβαιωμένα κρούσματα έχουν ξεπεράσει τις 3.000. Στη Βικτώρια νοσηλεύονται σε νοσοκομεία 27 άτομα, από τα οποία τα 11 στην εντατική.

enet.gr με
(Πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ)

1 σχόλια:

Vassilis είπε...

Aυτά είναι όντως καλά νέα, ας ελπίσουμε ότι οι κλινικές δοκιμές θα έχουν τα αναμενόμενα αποτελέσματα