Με μαζικότητα και συλλογικότητα εορτάστηκε η Εργατική Πρωτομαγιά

Παρασκευή 8 Μαΐου 2009

StumpleUpon DiggIt! Del.icio.us Blinklist Yahoo Furl Technorati Simpy Spurl Reddit Google Twitter FaceBook

Tο Πνευματικό και Πολιτιστικό Κέντρο του δήμου Παλλήνης, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Δημοτικού-Νηπιαγωγείου και τον Σύλλογο Κατοίκων των Εργατοϋπαλληλικών Κατοικιών 1 διοργάνωσαν και φέτος στην πλατεία 1η Μάη τη γιορτή της Εργατικής Πρωτομαγιάς. Ήταν μια γιορτή με κύρια χαρακτηριστικά την συλλογικότητα και την μαζικότητα των συμμετεχόντων.

Η γιορτή ξεκίνησε με την ομιλία του δημάρχου Παλλήνης κ. Σπύρου Κωνσταντά και την κατάθεση στεφάνου στο μνημείο της πλατείας, που του παρέδωσαν τρεις μαθήτριες του 4ου δημοτικού και νηπιαγωγείου Παλλήνης.

Ο δήμαρχος Παλλήνης μίλησε για την αξία του εορτασμού της Εργατικής Πρωτομαγιάς και τη σταθερή βούληση της δημοτικής αρχής να διοργανώνει και να συμμετέχει σε εκδηλώσεις
μνήμης και τιμής στους αγώνες του λαού.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε η πρόεδρος του ΠΠΚΔΠ κα Καίτη Γκόνου-Πετράκη ενώ χαιρετισμό έκανε και ο πρόεδρος του συλλόγου κατοίκων των Εργατοϋπαλληλικών Κατοικιών 1, κ. Νταρζάνος.

Ακολούθησε δεκάλεπτη παρουσίαση από το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων του 4ου δημοτικού σχολείου με ηλεκτρονικά μέσα, έχοντας ως θέμα «Η ιστορία της Πρωτομαγιάς». Με πολύ εύστοχο τρόπο, συνδυάζοντας σπάνιο φωτογραφικό υλικό και με πολύ προσεγμένο κείμενο, το βίντεο συνέδεε την αρχαιοελληνική γιορτή των Ανθεστηρίων με τους εργατικούς αγώνες και τα πάγια αιτήματα των εργαζομένων σε πολλά μέρη του κόσμου.


Τις εντυπώσεις στη συνέχεια έκλεψαν τα χορευτικά τμήματα του Πνευματικού και Πολιτιστικού Κέντρου υπό την καθοδήγηση της κυρίας Έρης Κοντάρα-Νικητοπούλου, κερδίζοντας το θερμό χειροκρότημα των παρευρισκομένων, ενώ ακολούθησε μουσικό συγκρότημα με όμορφο πρόγραμμα λαϊκής και παραδοσιακής μουσικής. Παρευρέθηκαν ο βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κ. Βασίλης Οικονόμου, Νομαρχιακοί Σύμβουλοι και πολιτευτές ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Γιάννης Σαμέλης, οι επικεφαλής της Μείζονος και της Ελάσσονος Αντιπολίτευσης κ.κ. Γκοτσόπουλος και Μπουντουβάς, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Λάκκος, οι κυρίες Λεβαντή και Ζινέλη, η διευθύντρια του 4ου Δημοτικού κα Φωφώ Παναγοπούλου και εκπρόσωποι φορέων.