Καινοτόμο συμπλήρωμα διατροφής βοηθά στην πρόληψη των καρδιαγγειακών νοσημάτων

Σάββατο 30 Μαΐου 2009

StumpleUpon DiggIt! Del.icio.us Blinklist Yahoo Furl Technorati Simpy Spurl Reddit Google Twitter FaceBook

Καινοτόμο συμπλήρωμα διατροφής που αναμένεται να βοηθήσει στην πρόληψη της αρτηριοσκλήρυνσης και των καρδιαγγειακών παθήσεων, πρόκειται να διαθέσει στην αγορά βρετανική εταιρεία.

Το προϊόν ανέπτυξε η Biotech Company, εταιρεία του πανεπιστημίου του Κέμπριτζ, και έχει ήδη λάβει την έγκριση της Ευρωπαϊκής Αρχής για την Ασφάλεια των Τροφίμων.
Βασίζεται στα γνωστά αντιοξειδωτικά οφέλη της λυκοπένης, καροτινοειδούς που περιέχεται στη λεγόμενη "μεσογειακή διατροφή", και αναπτύχθηκε βάσει μίας άγνωστης μέχρι στιγμής μεθόδου μεγιστοποίησης της απορρόφησης της λυκοπένης από τον οργανισμό, συνδυάζοντας τη λυκοπένη με λακτάση και πρωτεΐνες σόγιας.
Οι κλινικές δοκιμές απέδειξαν ότι το σκεύασμα μπορεί να είναι πιο επωφελές από τη θεραπεία με στατίνες, οι οποίες είναι αποτελεσματικές μόνο στο 30% των ασθενών, ενώ η μακροχρόνια λήψη τους δημιουργεί σημαντικό κίνδυνο παρενεργειών.
Αντίθετα, αυτή η μορφή λυκοπένης περιλαμβάνεται φυσικά σε πολλές διατροφικές πηγές και είναι καλά ανεκτή από όλες τις ομάδες ασθενών, με εξαίρεση εκείνους που είναι αλλεργικοί στο γάλα ή την τομάτα.
Η έρευνα για την ανάπτυξη του προϊόντος υποστηρίχθηκε από το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ (Βρετανία) και τις εταιρείες Nestle και Symrise, ενώ μέρος της αρχικής έρευνας χρηματοδότησε και το Βρετανικό Καρδιολογικό Ίδρυμα (Βritish Heart Foundation).

www.express.gr