Μαθήτρια διάλεξε τη χώρα από τους γονείς της!

Τρίτη 14 Απριλίου 2009

StumpleUpon DiggIt! Del.icio.us Blinklist Yahoo Furl Technorati Simpy Spurl Reddit Google Twitter FaceBook

Μία 13χρονη μαθήτρια προτίμησε να μείνει στη χώρα που γεννήθηκε και μεγάλωσε, την Ιαπωνία, παρά να γυρίσει στις Φιλιππίνες με τους γονείς της.
Η Νορίκο Καλντερόν, φορώντας τη σχολική της ποδιά αναγκάστηκε να κάνει μία από τις πιο δύσκολες επιλογές της ζωής της. Να μείνει στη χώρα που γεννήθηκε παρά να ακολουθήσει τους γονείς της που απελάθηκαν στις Φιλιππίνες.

Οι γονείς της είχαν έρθει παράνομα στην Ιαπωνία το 1990 με ψεύτικα διαβατήρια. Παντρεύτηκαν και απέκτησαν τη Νορίκο.
Οι ιαπωνικές αρχές κάποια στιγμή εντόπισαν τη λαθραία είσοδό τους στη χώρα και με τους σκληρούς νόμους για τη μετανάστευση, που έχουν, αποφάσισαν να τους απελάσουν. Οι γονείς της Νορίκο πάλευαν με τα δικαστήρια για τρία χρόνια, μέχρι που έχασαν. Οι ακτιβιστές εκτιμούν ότι 500 οικογένειες βρίσκονται στην ίδια κατάσταση με την οικογένεια της Νορίκο. Η Νορίκο να σημειώσουμε ότι πηγαίνει σε ιαπωνικό σχολείο και μιλάει μόνο ιαπωνικά. Η Κυβέρνηση της Ιαπωνίας έδωσε επιλογή στη μικρή μαθήτρια αν ήθελε μπορούσε να ακολουθήσει τους γονείς της αλλά αν ήθελε είχε το δικαίωμα να μείνει στη χώρα. Η Νορίκο είπε ότι "η Ιαπωνία είναι η πατρίδα μου". Οι γονείς φαίνεται ότι συμφωνούν να μείνει στην Ιαπωνία διότι η ζωή της θα ειναι καλύτερη εκεί. Το 13χρονο κορίτσι θα μπορέσει να δει τους γονείς της όταν θα γίνει 18 χρονών.

Οι ακτιβιστές κατηγορούν την ιαπωνική κυβέρνηση για σκληρότητα στους νόμους της μετανάστευσης.
Πηγή alfavita.gr