5 συμβουλές από γονείς σε γονείς

Παρασκευή 24 Απριλίου 2009

StumpleUpon DiggIt! Del.icio.us Blinklist Yahoo Furl Technorati Simpy Spurl Reddit Google Twitter FaceBook

Το καλό παράδειγμα
Επειδή οι γονείς λειτουργούν ως πρότυπα για τα παιδιά τους, πρέπει να προσέχετε τις αντιδράσεις σας όταν θυμώνετε. Κυρίως προσπαθήστε, κάθε φορά που νευριάζετε, να μιλάτε για τα συναισθήματά σας. Όσο για την οργή σας εκτονωθείτε με τρέξιμο, με κάποιο άλλο σπορ ή με χορό στο σπίτι.
Η Λάρα Κροφτ δεν μένει πια εδώ!
Επιλέγετε με ιδιαίτερη προσοχή τα έργα που βλέπουν τα παιδιά σας στη μικρή και μεγάλη οθόνη καθώς τα περισσότερα, παρακολουθώντας βίαιες περιπέτειες, τείνουν να έχουν ως πρότυπο επιθετικούς ήρωες που εκφράζουν το θυμό τους ξυλοφορτώνοντας όποιον τους ενοχλεί.
Ω, συγνώμη!
Όπως υπογραμμίζουν οι ψυχολόγοι, τα κοριτσάκια καταπίνουν συνήθως το θυμό τους όταν νευριάζουν, από φόβο μήπως χάσουν τους ανθρώπους που αγαπάνε ή μήπως απορριφθούν από αυτούς (κάτι που ουδόλως απασχολεί τα αγόρια). Σε αυτήν την περίπτωση εξηγήστε στο δικό σας πως η έκφραση του θυμού δεν σημαίνει το τέλος των σχέσεων, αρκεί να μην ξεφεύγει από τα επιτρεπτά όρια.
Στου κουφού την πόρτα...
Δεν συζητάτε ποτέ με το παιδί την ώρα που είναι εξαγριωμένο σαν μαινόμενος ταύρος. Αργότερα, όταν ησυχάσει, μιλήστε του ξεκαθαρίζοντας ότι στα πρέπει να προσπαθεί να βρίσκει λύσεις προβλήματά του χωρίς καβγάδες και εντάσεις.
Κόκκινη κάρτα
Να τηρείτε τις υποσχέσεις που δίνετε στο παιδί πάνω στην απόγνωσή σας να κατευνάσετε τα πνεύματα. Διαφορετικά, θα χάσει για πάντα την εμπιστοσύνη του απέναντί σας.

ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑΣ ΚΟΡΔΟΝΟΥΡΗ

Πηγή:myworld.gr