Συνάντηση Δημάρχου Παλλήνης με το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης

Σάββατο 14 Μαρτίου 2009

StumpleUpon DiggIt! Del.icio.us Blinklist Yahoo Furl Technorati Simpy Spurl Reddit Google Twitter FaceBook


Παλλήνη, 13/3/2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση Δημάρχου Παλλήνης με το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης

Το Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Παλλήνης, πιστεύοντας ότι τα θέματα παιδείας χρειάζονται συμπόρευση, ανοικτό διάλογο και κοινές αναζητήσεις, συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Παλλήνης κ. Σ. Κωνσταντα.

Οι κοινοί στόχοι για τα σχολεία και τους μαθητές της πόλης, απαιτούν την διαρκή αναζήτηση δίαυλων επικοινωνίας, μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων μερών.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης , ετέθησαν από το Δ.Σ. της Ένωσης, τα θέματα που η πρόσφατη Γενική Συνέλευση ανέδειξε ως ζητήματα που χρίζουν άμεσης αντιμετώπισης.

1.Οσον αφορά στην ασφάλεια στην πρόσβαση των μαθητών στα σχολεία, αφού συζητήθηκαν διεξοδικά τα επιμέρους προβλήματα ανά σχολείο, ο Δήμαρχος διαβεβαίωσε τα μέλη του συμβουλίου της Ένωσης ότι βρίσκεται σε συνεννόηση με την Νομαρχία Ανατολικής Αττικής προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα η σήμανση των σχολείων. Αναφορικά με τα σχολεία της Κάντζας άμεσα πρόκειται να ξεκινήσει η εφαρμογή της κυκλοφοριακής μελέτης και η εγκατάσταση φωτεινού σηματοδότη για πεζούς στο ανατολικό μέρος των πρώην αποθηκών Καμπά (στο δρόμο που οδηγεί προς την Αττική Οδό). Παράλληλα ο Δήμαρχος ανέφερε ότι είναι ανοικτός σε προτάσεις που μπορεί να κατατεθούν από τα σχολεία στον τομέα της ασφάλειας των μαθητών.

2.Αναφορικά με την σχολική στέγη, υπήρξε ενημέρωση ότι μέσα στο 2009, πρόκειται να γίνει η δημοπράτηση της κατασκευής του 3ου Γυμνασίου Παλλήνης στην περιοχή Βακαλόπουλο. Σχετικά με τις επισκευαστικές ανάγκες των σχολείων μέσα στις αμέσως προσεχείς ημέρες, πρόκειται να ζητηθεί από τους Διευθυντές των σχολείων να καταγραφούν οι επισκευαστικές ανάγκες προκειμένου τα έργα να υλοποιηθούν κατά την διάρκεια των θερινών διακοπών.

3. Στο θέμα της παραχώρησης χώρου για τις συνεδριάσεις του Δ.Σ. της Ένωσης, αλλά και την δυνατότητα διάθεσης δημοτικού χώρου για σημαντικές εκδηλώσεις , ο Δήμαρχος ανέφερε ότι για τις συνεδριάσεις των Διοικητικών Συμβουλίων των Συλλόγων Γονέων, «οι χώροι των σχολείων, τους ανήκουν», για δε την δυνατότητα παραχώρησης χώρου για τον σκοπό εκδηλώσεων, δεσμεύτηκε ότι το Οινοποιείο Πέτρου, που πρόκειται άμεσα να είναι έτοιμο, θα είναι στην διάθεση της Ένωσης.

4. Σχετικά με το Κλειστό Γυμναστήριο της Κάντζας, μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο πρόκειται να συγκαλέσει σύσκεψη, με την συμμετοχή δημοτικών συμβούλων, διευθυντών και των συλλόγων γονέων, με αποκλειστικό θέμα την χρήση και διάθεση του χώρου.

Το Δ.Σ της Ένωσης, προσβλέποντας σε μια ουσιαστική συνεργασία , ευελπιστεί οι δεσμεύσεις να γίνουν πράξη.


Η Πρόεδρος

ΕΙΡΗΝΗ ΚΟΥΝΕΝΑΚΗ

Τηλ: 6936931181

e-mail: kounenaki@gmail.com

Ο Γραμματέας

ΦΩΤΗΣ ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΣ

Τηλ: 6944396661

e-mail: koufopoulos@youfind.gr