Βιασμοί παιδιών με 8.000 ευρώ live

Τρίτη, 24 Μαρτίου 2009

StumpleUpon DiggIt! Del.icio.us Blinklist Yahoo Furl Technorati Simpy Spurl Reddit Google Twitter FaceBook

Μέλη του μεγαλύτερου κυκλώματος διακίνησης υλικού παιδικής πορνογραφίας σε ολόκληρο τον κόσμο φέρεται ότι ήταν τα δύο άτομα που εντοπίστηκαν πρόσφατα από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής και εις βάρος τους σχηματίστηκαν δικογραφίες σε βαθμό κακουργήματος.

Το ξήλωμα του κυκλώματος, για το οποίο ώς τώρα έχουν γίνει σε διάφορες χώρες του κόσμου 700 συλλήψεις, άρχισε πριν από τρία χρόνια στην Αγγλία και συνεχίστηκε σε Καναδά και Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Και όπως αποδείχθηκε από τις δύο περιπτώσεις στη χώρα μας (δημοσιοποιήθηκαν χθες από τις διωκτικές αρχές), η επιχείρηση για το ξερίζωμα του καρκινώματος που... έσπειρε ο «Υιός του Θεού» θα συνεχίζεται για πολύ ακόμη.

Η αποκάλυψη του βρομερού κυκλώματος έγινε όταν η βρετανική αστυνομία, το Σεπτέμβριο του 2006, συνέλαβε στο αγρόκτημα των γονέων του (στο Ιπσουιτς της Αγγλίας) τον 27χρονο τότε Timothy David Martyn Cox. Ο νεαρός ήταν ο κύριος διαχειριστής ενός διαδικτυακού χώρου συνομιλίας (chatroom) με τίτλο «Kids the Light of our Lives» (Παιδιά το Φως της Ζωής μας), που ήταν «αφιερωμένος» στη σεξουαλική εκμετάλλευση των ανηλίκων και στο forum φιλοξενούνταν εικόνες και αναμετάδοση βίντεο με παιδιά -ακόμα και βρέφη!- που υφίσταντο σεξουαλική κακοποίηση ή βιασμό. Ορισμένες δε από τις αναμεταδόσεις γίνονταν ζωντανά (live) και προκειμένου να τις παρακολουθήσουν όσα μέλη του forum το επιθυμούσαν πλήρωναν από 2.000 ευρώ το λιγότερο -8.000 ευρώ ήταν το πλέον σύνηθες- μέχρι και 10.000 ευρώ για «εξαιρετικές» περιπτώσεις. Μετά την καταβολή των χρημάτων δινόταν στα μέλη ένας κωδικός κι έτσι μπορούσαν να δουν ζωντανά το βιασμό ανηλίκων, ακόμα και μωρών.

Ο Cox, που εργαζόταν περιστασιακά στην οικογενειακή ζυθοποιία των γονιών του, διαχειριζόταν το chatroom από την κρεβατοκάμαρά του στο [Η αποκάλυψη του βρομερού κυκλώματος έγινε όταν η βρετανική αστυνομία, το 2006, συνέλαβε στο αγρόκτημα των γονέων του τον 27χρονο τότε Timothy David Martyn Cox.] ο αγρόκτημα και το ψευδώνυμό του σε αυτή τη σελίδα ήταν «Υιός του Θεού», καθώς σε μια άλλη παρόμοια που είχε δημιουργήσει ένα χρόνο νωρίτερα και την οποία έκλεισε για να ανταποκριθεί στη μεγάλη ζήτηση εμφανιζόταν ως «Θεός». Τον Ιούνιο του 2007 ο Cox καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης αορίστου χρόνου, καθώς οι αρμόδιες αρχές του Ιπσουιτς θα κρίνουν πότε θα απελευθερωθεί και εφόσον πρώτα πειστούν ότι δεν αποτελεί κίνδυνο για το κοινό.

Μετά τη σύλληψη του Cox η βρετανική αστυνομία συνέχισε να «τρέχει» το chatroom για ακόμα δέκα ημέρες, με στόχο να ανακαλύψει την ταυτότητα και άλλων παιδεραστών που χρησιμοποιούσαν το χώρο. Ετσι συνέλαβαν ακόμα έναν Αγγλο συνδιαχειριστή που είχε παρόμοια τύχη με εκείνη του ιδρυτή της ιστοσελίδας. Η επιχείρηση εντοπισμού και σύλληψης μελών του κυκλώματος διήρκεσε δέκα μήνες. Ετσι εντοπίστηκαν διεθνώς 700 άτομα και για να διασωθούν από τις αρχές τριάντα ένα παιδιά. Οι έρευνες συνεχίστηκαν στον Καναδά, όπου συνελήφθησαν συνολικά είκοσι τέσσερα άτομα.

Το FBI εξάλλου ήταν εκείνο που ειδοποίησε την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ότι δύο ίχνη που είχαν εντοπιστεί σε κεντρικούς servers της χώρας τους προέρχονταν από την Ελλάδα. Ακολουθώντας τα ίχνη οι αστυνομικοί βρήκαν ότι το ένα ανήκε σε έναν 27χρονο άνεργο Σκωτσέζο που διαμένει με τους εισοδηματίες γονείς του στο Ηράκλειο της Κρήτης και το άλλο σε 29χρονο ζαχαροπλάστη που διατηρεί κατάστημα στους Αμπελοκήπους, στην Αθήνα. Στις έρευνές τους οι αστυνομικοί κατάσχεσαν ένα φορητό υπολογιστή και πέντε σκληρούς δίσκους που θα εξεταστούν στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. Στο σπίτι του Σκωτσέζου βρέθηκε ακόμα πλήθος ψηφιακών δίσκων με σκληρό υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Ο αλλοδαπός συνελήφθη μέσα στο όριο του αυτοφώρου, ενώ καθώς στο κομπιούτερ του ζαχαροπλάστη δεν βρέθηκε υλικό, απλώς σχηματίστηκε δικογραφία. Οπως είπε ο ανύπαντρος 29χρονος, το υλικό το διέγραψε όλο μόνος του και η τελευταία φορά που μπήκε στο chatroom ήταν πριν από έξι μήνες. Τώρα απομένει στα εργαστήρια της αστυνομίας και στον ανακριτή που θα αναλάβει την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης να ερευνήσουν εάν είχαν παρακολουθήσει ζωντανά κακοποίηση ανηλίκων που, κατά τις πληροφορίες των αστυνομικών, στην πλειονότητά τους προέρχονταν από τα Βαλκάνια και άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Πηγή Espresso News