Ενας χάρτης γεμάτος προτάσεις - λύσεις

Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2009

StumpleUpon DiggIt! Del.icio.us Blinklist Yahoo Furl Technorati Simpy Spurl Reddit Google Twitter FaceBook

Κάνε κλικ στην εικόνα

Είναι από τις φορές που αναζητάς να βρεις πληροφορίες στο Διαδίκτυο και ανακαλύπτεις κάτι που δεν πίστευες ότι υπάρχει. Μια ελληνική διεύθυνση για γονείς και παιδιά, αισιόδοξη, με γαλάζιο φόντο, το χρώμα του ουρανού και μια ζωγραφιά οικογενειακής αρμονίας σαν λογότυπο... Τόσο απλά.

Το www.elamazi.gr ζητά από τους πολίτες της Αθήνας να αντιμετωπίσουν με αισιοδοξία τη χαοτική πραγματικότητα και να δημιουργήσουμε όλοι μαζί τον ιδανικό χάρτη, με διευθύνσεις που προτείνουμε και μοιραζόμαστε μεταξύ μας.

Ο Γιώργος και η Ελευθερία (με καταλύτη τον μικρό Μαρίνο), αποφάσισαν κάποια στιγμή στη ζωή τους να μοιραστούν με όλους εμάς τα ευχάριστα -κυρίως- πράγματα που κρύβει η αφιλόξενη, κατά τα άλλα, Αθήνα για τα μικρά παιδιά, και τα οποία έβρισκαν οι ίδιοι καθημερινά. Τι γράφουν οι ίδιοι στην πρωτότυπη ιστοσελίδα;

«Επειδή η ανατροφή των παιδιών δεν είναι μόνο μια πολύ σοβαρή υπόθεση, αλλά και μια μοναδική εμπειρία γεμάτη χρώμα, φως και εκπλήξεις, αποφασίσαμε να βγούμε από το σπίτι και να ζήσουμε την πόλη μαζί με τα παιδιά μας. Οσο αφιλόξενη και αν έχει γίνει η πόλη μας για μικρούς και μεγάλους, άλλο τόσο συγκεντρώνει πληθώρα χώρων και δραστηριοτήτων που απευθύνονται στα παιδιά κάθε ηλικίας. Και επειδή κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τα πάντα, δημιουργήσαμε ένα δικτυακό τόπο που θα συγκεντρώνει όλες τις δράσεις που λαμβάνουν χώρα στην πόλη μας και απευθύνονται στο παιδί. Το www.elamazi.gr είναι το πρώτο site που φιλοξενεί πάρκα, παιδότοπους, παιδικούς σταθμούς, εκπαιδευτήρια, εστιατόρια φιλικά προς το παιδί, παιδικές σκηνές, παιδικά μουσεία, παιδιάτρους και πλήθος δράσεων που λαμβάνουν χώρα στην Αθήνα και έχουν να κάνουν με το παιδί».

Η πραγματική του καινοτομία είναι η διαδραστική του φύση. Καθένας μπορεί να προσθέσει τα δικά του σημεία και σχόλια σε οποιαδήποτε από τις κατηγορίες. Είναι ένας χάρτης γεμάτος με προτάσεις που θα βοηθήσουν εμάς και τα παιδιά να δούμε τη χαρούμενη πλευρά της Αθήνας και να την αγαπήσουμε.

«Τα κεντρικά πρόσωπα του elamazi.gr είναι δύο: η Ελευθερία και εγώ, ο Γιώργος. Χμ... Μάλλον τρία, αφού εάν δεν υπήρχε και ο μικρός μας, δεν θα υπήρχε απολύτως τίποτα σε αυτό τον διαδικτυακό τόπο! Πολύ κοντά μας βρίσκονται πολύ καλοί φίλοι - γονείς από διαφορετικούς χώρους όπως εκπαιδευτικοί, διοικητικά στελέχη, δημοσιογράφοι, οικογενειακοί σύμβουλοι, νομικοί, κ.λπ. όπου με την προσφορά τους έχουν συνεισφέρει στη λειτουργία του www.elamazi.gr. Σκοπός όλων μας είναι να αναπτύξουμε ένα διαδικτυακό τόπο όπου όλοι οι γονείς της Αττικής -και της υπόλοιπης Ελλάδας στο μέλλον- να μπορούν να μεταδώσουν την εμπειρία τους π.χ. για τη λειτουργία ενός παιδότοπου ή για την ύπαρξη ενός πάρκου πολύ εύκολα. Ετσι, η αναζήτηση μιας πρότασης για το Σαββατοκύριακο ή ενός παιδότοπου για ένα παιδικό πάρτι γενεθλίων να γίνεται εύκολα, γρήγορα, και πάνω απ’ όλα διασκεδαστικά».

Πηγή kathimerini.gr