Ερώτηση Βουλευτή Βασίλη για την διακοπή της μεταφοράς των μαθητών 2ου Γυμνασίου Παιανίας ΤΑΔ

Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2009

StumpleUpon DiggIt! Del.icio.us Blinklist Yahoo Furl Technorati Simpy Spurl Reddit Google Twitter FaceBook

ΟΝΟΜΑ –ΕΠΩΝΥΜΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ : ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ
ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ : ΠΑ.ΣΟ.Κ
ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ : ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ: Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων
Υπουργό Πολιτισμού

ΘΕΜΑ: Διακόπηκε η μεταφορά των μαθητών των Τμημάτων Αθλητικής Διευκόλυνσης (ΤΑΔ) του 2ου Γυμνασίου Παιανίας

Κύριοι Υπουργοί,
Έπειτα από ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου Παιανίας - ΤΑΔ διαπιστώσαμε ότι στις 26/1/2009 και εντελώς ξαφνικά και απροειδοποίητα διακόπηκε η εκτέλεση των δρομολογίων που μετέφεραν από και προς τις σχολικές εγκαταστάσεις τους μαθητές των Τμημάτων Αθλητικής Διευκόλυνσης.
Συγκεκριμένα, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων καταγγέλλει ότι η εκτέλεση των δρομολογίων διακόπηκε λόγω της καθυστέρησης της απόδοσης των συμφωνημένων κομίστρων από τον κρατικό προϋπολογισμό, όπως αυτά προκύπτουν από τη Σύμβαση Μίσθωσης. Η μίσθωση των λεωφορείων για τα Τμήματα Αθλητικής Διευκόλυνσης ανήκει στο Υπουργείο Παιδείας και στο Υπουργείο Πολιτισμού, και όχι στην εκάστοτε Νομαρχία όπως γίνεται με τα Δημόσια Σχολεία. Στην προσπάθεια του ο Σύλλογος να ενημερωθεί για την ξαφνική αυτή διακοπή, που μόνο αναστάτωση προκάλεσε σε γονείς και μαθητές, διαπίστωσε ότι όλα έγιναν «κατά λάθος», όπως αποκάλυψε η αρμόδια Υπηρεσία Αθλητισμού του Υπουργείου Πολιτισμού. Συγκεκριμένα, ενημερώθηκαν ότι ο κωδικός που χρησιμοποιείται για την μεταφορά των κομίστρων απενεργοποιήθηκε «κατά λάθος» και η επαναφορά του χρειάζεται χρονοβόρες διαδικασίες, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να πληρωθεί η εκμισθωμένη εταιρεία.
Αξιοσημείωτο είναι να επισημάνουμε ότι έπειτα από την παρέμβαση της Διεύθυνσης Β’/θμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής και τις παρακλήσεις του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, η εταιρεία ξεκίνησε και πάλι τα δρομολόγια χωρίς όμως να έχει πάρει τα κόμιστρα που δικαιούται. Αυτό σημαίνει ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί και πάλι να διακόψει τα δρομολόγια και οι μαθητές να μην μπορούν να μετακινηθούν από και προς το σχολείο τους.
Κατόπιν όλων των παραπάνω,
Ερωτάστε:

1)Προτίθεστε να προβείτε άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες έτσι ώστε να αποδοθούν τα συμφωνηθέντα κόμιστρα από τον κρατικό προϋπολογισμό και να μην προκληθούν και πάλι προβλήματα τόσο για την μεταφορά των μαθητών του ΤΑΔ όσο και γενικότερα για την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου;
2)Αν η μέχρι τώρα αναστάτωση έχει προέλθει από λάθος, μπορείτε να μας ενημερώσετε τον υπεύθυνο του «λάθους» και να μας εξηγήσει αν συνάδει με την εύρυθμη λειτουργία ενός κράτους η χαοτική αυτή εικόνα που δείχνει η Κυβέρνηση σας;


Ο ΕΡΩΤΩΝ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Πηγή Θέμης Κοζανίτης Αντιπρόεδρος Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων 2ου Γυμνασίου Παιανίας (ΤΑΔ Ανατ. Αττικής), Μέλος Σχολικής Επιτροπής Παιανίας, Μέλος Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων 1ου Δημοτικού Σχολείου Παλλήνης.